El River cau a la 4a plaça

• A 40s del final els andorrans vencien de tres punts, però una antiesportiva a Holmes marca el principi del fi
PLASENCIA

Holmes pressiona Calvo al pavelló Ciudad de Plasencia, on el River va sumar la 8a derrota de la temporada Foto: TONI GUDIEL

Comentava ahir el tècnic Joan Peñarroya al final del partit que el que volia era quedar-se amb les coses bones que havia tingut el partit a Plasencia. Per a això s'hauria de buscar únicament a partir de la represa, quan el seu equip va despertar, i oblidar també els últims 40s del matx, quan si bé el River vencia de tres punts, una pèrdua de pilota en atac de James Holmes i una antiesportiva al nord-americà van catapultar els locals a la victòria en un seguit de circumstàncies que van ser impossibles de resoldre. Vuitena derrota de la temporada per al River, el que situa l'equip quart en la classificacióperquè el Tíjola ahir, a la nit, va derrotar el Barça B. El factor pista per al play-off es complica.

El River es va marcar un primer quart per oblidar. Tous en defensa, ineficaços en atac, els andorrans no existien gairebé a una pista en què el Plasencia dominava a plaer. Aquest primer quart va acabar amb un contundent 23-11 que no es va poder ni tan sols maquillar després del segon quart, quan el River tot i reduir distàncies encara perdia de forma clara: 33-25.

En el descans, Peñarroya va voler corregir i va fer efecte el seu discurs, perquè en el tercer quart el River va ser el de sempre amb més intensitat en defensa i idees clares en atac. Amb 44-44 es va fer front a l'últim quart, i aquí tot es va decidir en 40 segons. El River guanyava tres punts per sobre i tenia la pilota, Holmes botava però va perdre l'esfèrica i els àrbitres tot seguit van xiular antiesportiva de l'americà. El Plasencia va encertar des de la línia de tirs lliures i en la següent jugada, amb el River un per sobre, els àrbitres van veure passos i la pilota va tornar als locals. Quedaven 20 segons i els andorrans defensaven la situació amb control, però a 5 segons una nova falta va ser el principi de la sentència dels homes de Joan Peñarroya, que no donava crèdit al que veia.

El Plasencia va tornar a la línia de tirs lliures i va encertar amb el primer. Tot i que va fallar el segon, va agafar el rebot ofensiu tot i que la pilota va anar fora i la possessió va quedar en mans locals perquè va tocar en un jugador andorrà. A 2 segons del final, el River va fer una altra falta i el Plasencia va sumar un nou punt de tir lliure. Tot i que els extremenys van fallar en el segon llançament, ja tenien el matx a les mans, amb un punt per sobre i els andorrans sense temps per reaccionar.

Peñarroya, ja des de l'autobús, reflexionava i buscava les coses positives del partit del River, i sobretot volia deixar clar que el que més li preocupa és tenir als jugadors en plena forma física per d'aquí a un mes quan comenci el play-off. Potser per això ara els hi costa tant.