PUBLICITAT

Martí proposa un pacte d'unitat encara que DA tingui majoria

  • Sense tocar les pensions, el líder demòcrata diu que no permetrà que es visqui en precarietat
P.G.
ANDORRA LA VELLA

Com una entrada triomfal en un míting, però sense aglomeració de gent perquè la Casa de Quim de Dolsa de Santa Coloma no dóna per tant, Martí va ser rebut ahir pel col·lectiu de la gent gran d'Andorra la Vella amb un gran aplaudiment. El candidat a cap de Govern per la llista de Demòcrates per Andorra (DA) va deixar ahir ben clar que encara que obtingui una majoria suficient els demòcrates proposaran «un pacte d'unitat per governar, perquè sabem que la situació en la què ens trobem és d'emergència», va explicar Martí fent referència a la crisi econòmica.

La primera proposta d'un pacte per governar de totes les forces polítiques en aquesta campanya electoral va ser reafirmada durant la trobada d'ahir. «Sabem que som els primers que ho proposem i primer hem de guanyar les eleccions per fer-ho, però no tanco la porta per fer aquest pacte d'unió», va dir.

La demanda del vot a les persones grans per part de Martí i del número 2 de la llista, Jordi Cinca, no va ser acompanyada per grans promeses per allò que realment interessa a aquest sector de la societat, les pensions. El líder demòcrata es va mostrar sensible en aquesta qüestió, manifestant que coneix la realitat de moltes persones amb una pensió molt baixa, «però no podem prometre coses perquè sabem com està la Cass, el que no farem és deixar que hi hagi gent que visqui en precarietat», va manifestar. Per la seva banda, la candidata de DA per Andorra la Vella, Sívia Riva, va afegir que apostarà per una comunicació intergeneracional i en el tema de les pensions va advertir la branca de jubilacions de la CASS «no es pot tocar».

RESPOSTA SENSE PASSIÓ AL PS / A la pregunta de què li va semblar la pujada de to de la campanya electoral per part del PS, fent referència a declaracions vessades en el míting del passat divendres a Escaldes, Martí es va mostrar tranquil. El líder de DA va explicar que la seva candidatura farà «un míting suau, és una altra qüestió que ens diferència d'ells, i a nosaltres no ens faran canviar», va dir.

El candidat demòcrata a cap de Govern va qualificar les declaracions del míting socialista com passionals i «quan es posa passió i exaltació es perd la racionalitat», va afegir.

En referència a l'atac llançat pel socialista espanyol convidat al míting del PS manifestant que el vot del director de Crèdit Andorrà té el mateix valor que qualsevol altre vot, Martí no va voler remarcar més l'acusació d'interessos particulars i va afegir que qualsevol vot «mereix el màxim respecte, sigui d'un planxista, un constructor o d'un director d'un banc», va explicar.

En aquest sentit i subratllant el to que DA diu tenir de «suau», Martí va llançar davant dels assistents un missatge en clau positiva per la cònsol major d'Andorra la Vella, la socialdecmòcrat Rosa Ferrer, al trobar-se en la seva parròquia, amb a la qual «ens uneix una bona amistat tot i ser de diferents partits»..

PREOCUPACIÓ PER LA CONSTRUCCIÓ / En el discurs fet a la gent gran de la capital, Martí va destacar la situació econòmica actual com delicada i es va mostrar preocupat pel sector de la construcció. «Quan vingui l'agost, ja veurem quanta gent se'n va», va manifestar.

En aquest context el líder demòcrata va remarcar la importància del pacte d'unitat per governar i, amb o sense passió, es va atrevir a llançar una fletxa, «és important tenir un bon ambient al Consell General i no tenir obsessió pel poder», va dir.

Martí va destacar la importància de l'equip que lidera i va justificar la seva bona gestió al comú d'Escaldes-Engordany «gràcies a tota la gent que tenia darrere». Continuant en el discurs d'eliminar lideratges, el número 1 va dir que Cinca que li segueix en la llista, «és millor que jo».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT