PUBLICITAT

Lídia Samarra i Santi Rodríguez: "La qualitat del nostre ensenyament està millorant"

CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Continuistes Samarra i Rodríguez, a l'Escola de Segona Ensenyança d'Encamp. Foto: TONY LARA

A cavall entre l'obligació moral per no perdre la feina dels últims anys i la il.lusió d'encapçalar un nou projecte, Lídia Samarra ha acceptar liderar el Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP). Un càrrec que va assolir després d'una assemblea ordinària incerta davant de la manca de projectes per substituir l'anterior secretari, Josep Molina, i fregant el temps límit que marcava la desaparició del sindicat. Però el projecte reneix, per treballar des de la mateixa base, però amb idees renovades i moltes ganes de treballar. Per dur-ho a terme, Samarra s'ha envoltat de professionals de confiança i amb experiència, com és el cas de Santi Rodríguez, el nou secretari d'Organització del sindicat, que ja treballava a l'anterior comitè. Tots dos treballen al Centre Andorrà de Segona Ensenyança d'Encamp.

--¿Com enfoca el SEP aquesta nova etapa?

--Santi Rodríguez: Ens ha costat arribar a crear una nova candidatura i vam arribar a plantejar-nos de dissoldre el sindicat

--Lídia Samarra: Som una candidatura absolutament continuista. De fet, hi ha quatre persones, com ara el Santi, de l'antic comitè, que s'han incorporat en aquest que formem ara. En total som 14. I vam decidir tirar-ho endavant perquè pensem que no es pot deixar perdre tota la feina ben feta fins ara.

--¿Quina relació mantenen amb el Govern?

--L. S.: Sabem que som un interlocutor molt vàlid per la defensa dels educadors, ja que tenim bona sintonia amb el Govern actual. La relació és bastant fluida i esperem que ens permeti avançar en les nostres reivindicacions.

--S. R.: Pel que fa a la relació amb el Ministeri d'Educació, ens reunim periòdicament. Cada mes, mes i mig tenim trobades amb el secretari d'Estat on exposem les nostres inquietuds i reivindicacions. És una relació fluida. Amb Funció Pública, que encapçala Marc Miró, la cosa està més parada. La relació no és fluida, esperàvem més, però notem poc moviment.

--¿Quins són els punts bàsics que es reivindiquen des del SEP?

--S. R.: És bàsica la necessitat de crear una llei que reguli específicament el cos d'Educació. S'ha de tenir en compte que estem considerats com a cos especial, però som l'únic cos d'aquestes característiques que no té llei pròpia. Aquesta regulació és bàsica perquè ha de regular la carrera professional dels educadors, la mobilitat vertical i horitzontal, i els nostres salaris.

--L. S.: Som conscients que es tracta d'una llei a llarg termini, tenint en compte com està la situació política avui en dia. Hi ha temes que des de l'Executiu no volen tancar perquè el futur legislatiu és incert. Hi ha esbossos de la llei, treballs previs fets des del nostre sindicat. Però ara mateix està parada.

--Però sí que s'ha avançat en d'altres aspectes...

--L. S.:Sí, com ara la millora de les condicions laborals dels eventuals. Aquests treballadors ara podran afegir tota la seva experiència professional quan s'obrin edictes. Fins ara partien de la mateixa base que qualsevol persona del carrer.

--S. R.:En aquest sentit, i per alleugerir els edictes, s'ha creat una formació específica que es farà a l'UdA. Aquest any no, però a dos anys vista serà obligatori venir al curs per poder presentar-se a l'edicte. I no s'hauran de fer totes les proves que s'han de passar ara. És una espècie de CAP, serà per mòduls, i tindrà una part pràctica.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT