PUBLICITAT

Martí: «Si governem no retallarem cap dret dels funcionaris»

  • El líder de DA acusa «alts càrrecs i simpatitzants del PS» de fomentar la por a l'administració
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Martí i le número tres de DA, Ladislau Baró, reunits amb els representants de les mútues elèctriques a la seu dels demòcrates, ahir al matí Foto: ÀLEX LARA

Totes les grans civilitzacions tenen denominadors comuns: ni a l'antic Egipte ni a l'antiga Roma ningú podia arribar al poder –i conservar-lo– si no comptava amb el favor dels funcionaris. Andorra no és una excepció. L'enfrontament entre el gabinet d'Albert Pintat i els sindicats de la Funció Pública van ser el preludi –un de tants– del capvespre a tres lustres de governs del Partit Liberal. Els demòcrates semblen disposats a evitar tota costa qualsevol aresta que els pugui enfrontar amb els treballadors de l'Estat. I així ho va voler deixar clar ahir el candidat de DA, Toni Martí, que va assegurar que si els demòcrates governen respectaran «tots els drets dels funcionaris».

Les declaracions de Martí venien motivades, segons els demòcrates, per les «intoxicacions» que el PS estaria duent a terme entre el col·lectiu de funcionaris, advertint-los que una victòria de DA suposaria una retallada de salaris i altres drets del funcionariat. «Ens ha arribat per part de diversos funcionaris que hi ha alts càrrecs i simpatitzants del PS que estan intoxicant dient que si DA guanya les eleccions hi haurà retallades dels drets dels funcionaris», va declarar Martí, que no va voler precisar de quins o de quin tipus d'alts càrrecs o de simpatitzants es tractava. «Del nostre programa no es pot desprendre que hi haurà retallades», va afegir.

En la línia que ja havia defensat el número dos de DA, Jordi Cinca, en un article a EL PERIÒDIC dijous passat, Martí va acusar el PS d'estar fomentant la «política de la por» contra DA, de la mateixa manera que Jaume Bartumeu s'havia queixat en el passat que els liberals fomentaven la port contra el PS. «El que nosaltres volem és un canvi tranquil; ara sí que ve el canvi tranquil», va afirmar Martí fent referència a un dels lemes emprats pels socialdemòcrates a les eleccions generals del 2009.

Despolititzar l'administració / Tant Martí com Cinca van recordar un dels punts del programa dels demòcrates que afirma: «No ens podem permetre una administració polititzada» i van afirmar que en aquest punt coincideixen amb l'anàlisi efectuat pel candidat d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, sobre la necessitat de despolititzar l'administració pública.

«Si hi ha càrrecs que tota la vida han votat al PS però que fan bé la seva feina, els mantindrem», va afirmar Martí, que va assegurar que els demòcrates abaran amb «la cacera de bruixes» que al seu parer s'ha practicat al si de l'administració durant massa temps. «Vinguin d'on vinguin aprofitarem tots els talents», va concloure el candidat de DA. En la mateixa línia va afirmar que els funcionaris «poden votar el que vulguin», però en cap cas condicionats per unes «intoxicacions» que «no només no són certes, sinó que són mentida».

«Aquest país té problemes massa seriosos com per perdre temps els primers mesos de govern dedicant-nos només a canviar gent», va valorar el candidat de DA.

DA no privatitzarà el COEX / Els aclariments de Martí amb els treballadors del sector públic van continuar a la tarda. El candidat de DA es va reunir amb els empleats de l'Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) per explicar-los que els demòcrates, si assumeixen la responsabilitat de governar, no privatitzaran el servei. «Des de Demòcrates per Andorra afirmem de manera clara que això no serà així, contràriament als comentaris que se'ls ha passat a aquests treballadors de forma intencionada», va declarar el candidat a l'ANA.

Martí va assenyalar que no es privatitzarà o s'externalitzarà el COEX, amb la qual cosa «la inquietud que tenien aquests treballadors abans de la reunió no té raó de ser pel simple fet que des de DA mai s'ha contemplat aquesta opció». El candidat demòcrata ha dit als membres del COEX «que votin a aquella opció política que d'acord a les seves idees considerin més positiva, però que no votin amb la por i el condicionant d'unes intoxicacions que no són veritat».

Mobilitat i carrera professional / Martí va aprofitar la roda de premsa en defensa de les «intoxicacions» per esbossar algunes línies del programa demòcrata respecte als treballadors de la Funció Pública. DA aposta, va explicar el candidat, per definir la carrera professional dels funcionaris i fomentar la mobilitat: «Si un Comú necessita treballadors d'un àmbit i en un altre Comú aquell àmbit està sobredimensionat, potser val la pena traslladar treballadors d'un Comú a l'altre en lloc de convocar un edicte extern per anar-los a buscar fora de l'administració pública».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT