PUBLICITAT

Beth: «La música, com tot art, és totalment subjectiva»

  • El concert pel vuitè aniversari de Ràdio SER omple el Centre de Congressos
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
David Otero, més conegut com el Pescao i Beth, ahir abans del concert i després de la roda de premsa. Foto: ÀLEX LARA

Beth i David Otero, més conegut com El Pescao, van ser ahir els protagonistes del concert que Ràdio SER i els 40 Principales, van organitzar en commemoració del seu vuitè aniversari a l'auditori del Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Una setmana abans del concert, les invitacions que es podien recollir a la seu de 40 Principales d'Andorra ja estaven exhaurides.

Els dos artistes van presentar els seus respectius treballs discogràfics davant un aforament limitat d'unes 1.000 persones. Aquest fet va significar un ple absolut i cal destacar que van actuar en format acústic.

L'artista catalana va acostar-nos temes del seu darrer àlbum, que va sortir a la venda el maig de l'any passat, titulat Segueix-me el fil, el primer cantat en català i el tercer de la seva discografia.

Beth va assegurar que actualment la música catalana està vivint un auge important sobretot gràcies a grups com Manel.

L'àlbum d'estil pop folk és un treball intimista, amb composicions pròpies i en gran part instrumental, ja que s'utilitzen diversos instruments com el contrabaix i la bandolina. El CD inclou 12 temes amb lletres escrites per diversos artistes com Marc Parrot, Jaume Pla (Mazoni) o Ismael Inarejos entre d'altres. D'altra banda, l'artista estava molt il·lusionada amb els resultats en la producció del seu darrer treball i va assegurar que «és un projecte que s'ha dut a terme molt en família i fent pinya» i en el qual hi havia treball molt.

Al mateix temps, la cantant volia que l'estètica del disc anés lligada amb la temàtica de les cançons i per aquest motiu, el propi marxandatge que es pot trobar en tots els seus concerts l'ha confeccionat ella mateixa.

D'altra banda, El Pescao va presentar, Un viaje nada lógico, una reedició del seu primer disc en solitari Nada lógico, i que va sortir a la llum dos dies abans del concert al Principat. Aquesta edició especial inclou un llibre de 86 pàgines que consta d'un CD més DVD. El nou treball inclou a més dels singles ja coneguts, quatre temes nous (Te pido perdón, Otro color, Tu y yo y Deja de respirar), quatre versions acústiques (Máscara de pena, Historia de terror, La luz oscura del mar y Buscando el sol) i un DVD. La cinta és un documental dels inicis de El Pescao on hi podem trobar des de gravacions de maquetes, assaigs, fins a l'inici de la gira o el making of. D'altra banda, el llibre té com a eix principal un conte de l'escriptor tunisià Lotfi El-Ghandouri. El Principat va ser el primer escenari de la presentació oficial del nou treball discogràfic.

Impressions / El cantant va assegurar que amb aquesta reedició està «afermant el projecte inicial», ja que la seva idea era fer un treball amb el qual es pugui sentir identificat.

David Otero es va donar a conèixer sent el guitarrista i compositor d'El Canto del Loco, liderat pel seu cosí Dani Martín. De fet, el nom de El Pescao donava nom a una cançó inclosa a l'àlbum Zapatillas del grup de Martín.

L'any passat, la banda va decidir separar-se durant un temps i va ser en aquell moment que Otero va aprofitar per donar forma al seu projecte i al debut en solitari.

El concert d'ahir va ser el primer que feia fora de l'Estat espanyol i que s'inclou dins la gira promocional que està fent per tot el territori. D'altra banda, properament realitzarà un concert acústic i en directe a través d'Internet, perquè els seguidors puguin interactuar tot deixant comentaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT