PUBLICITAT

Formació pels monitors

  • La secretaria d'Estat d'Esports està treballant en la homologació fora d'Andorra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Blasi i Poujarniscle presenten el curs, ahir. Foto: SFG

Des de l'Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM) i amb el patrocini del Departament de Joventut, s'ha impulsat per tercer any consecutiu el curs de monitor en temps de lleure. L'acte de presentació es va dur a terme ahir amb la presència del secretari d'Estat d'Esports, Joventut i Voluntariat, Manel Blasi, i el director de l'EFPEM, Francesc Poujarniscle.

La secretaria d'Estat d'Esports, Joventut i Voluntariat està treballant en l'homologació de la formació de monitor en temps de lleure inicialment a Catalunya, i posteriorment, amb la resta d'Espanya i França. Amb aquest curs es pretén preparar els futurs educadors que volen treballar com a dinamitzadors en entitats que es dediquen al lleure com ludoteques, casals d'infants, colònies d'estiu o centres d'iniciació a l'esport.

La formació tindrà d'una durada de 300 hores i començarà a principis del mes que ve i s'allargarà set caps de setmana fins el 19 de juny. D'altra banda, gràcies a la subvenció de 7.000 euros del Departament de Joventut, el cost del curs es rebaixa dels 350 als 70 euros.

El programa s'impartirà a l'EFPEM i està format per un bloc comú amb un volum molt important de coneixements d'esports de muntanya i una estada formativa amb un període de pràctiques que es realitzaran en diversos centres.

La iniciativa s'ha dut a terme per trobar una sortida laboral per tots els joves andorrans majors d'edat interessats en viure una experiència enriquidora gràcies al contacte amb la canalla i la natura. Alhora es pretén que en pocs anys la major part dels monitors que treballen en aquest camp hagin rebut una formació sòlida vehiculada per professionals del país. D'altra banda, col·laboren en la iniciativa el centre de Formació Professional, el Ministeri de Salut, Benestar i Treball i UNICEF.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT