PUBLICITAT

Duel de secretismes

  • Koldo i Weiss amaguen l'onze inicial i Eslovàquia vol pagar contra Andorra la derrota a Luxemburg
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els entrenaments oficials dels dos combinats, ahir a la tarda a l'Estadi Comunal. A l'esquerra, els jugadors eslovacs i a la dreta, els de la selecció Foto: TONY LARA

Torna la fase de classificació per a l'Europeu 2012 després de gairebé cinc mesos de pausa per a les seleccions i l'Andorra-Eslovàquia d'avui a l'Estadi Comunal (20.00 hores) s'està caracteritzant per un duel de secretismes en la prèvia del partit. Koldo Álvarez i Vladimir Weiss no han volgut facilitar ni un cèntim de pista sobre les alineacions i van facilitar informació zero sobre la manera de jugar. Això sí, respecte i cert coneixement sobre el rival no els va faltar i al seleccionador nacional li preocupa en excés la derrota de fa un mes en l'amistós que va disputar el seu enemic d'avui a Luxemburg (2-1): «Perdre aquell partit crec que ens perjudica més que no pas ens beneficia, vindran amb més ganes de guanyar», va indicar Koldo.

A partir d'aquí poc més. Només que els tocats Rubio, Vieira i Vales i el malaltís Ayala com a mínim seuran a la banqueta tricolor. Després, el ditxós onze inicial: «No el saben ni els jugadors...», va excusar-se. Tot apunta, deduït del dorsal taronja distintiu que duien en l'entrenament oficial, a que Bernaus, Escura, Òscar, Ilde, Manolo, Cristian, Moreno i Sebas jugaran d'inici. El dubte està en el doble pivot; els fixes en els quatre primers partits de la fase han estat Vieira i Ayala i tot apunta a que seran tots dos o un d'ells i Mejías o Marc Vales. El que és segur és el 4-2-3-1. Sobre el rival Koldo va parlar meravelles: «És una de les setze millors del món, amb jugadors de molta qualitat repartits pels millors clubs d'Europa», va avisar.

HAMSIK, LA REFERÈNCIA / No li falta raó al seleccionador ja que Eslovàquia és una selecció poc coneguda però amb jugadors de prestigi com el porter Mucha, el central Skrtel, el veterà davanter Vittek –tot i que últimament no compta gaire per a Weiss– i la gran estrella i capità Hamsik. «Andorra és un equip molt ben organitzat en defensa però jo conec diverses maneres per poder batre'ls, tant individualment com colectivament», va assenyalar el seleccionador eslovac. El cert és que no hi han precedents en aquest enfrontament. És la primera vegada que aquests dos equips es troben en un terreny de joc i Weiss va repetir en només un minut la paraula «guanyar». Perquè segurament, després de la desfeta en l'amistós a Luxemburg, està en el punt de mira i no dur-se els tres punts del Principat pot condemnar-lo a deixar la banqueta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT