PUBLICITAT

Els candidats de les Valls del Nord del PS defensen la desviació de la Massana

  • El projecte previst pel 2012-2015 està fet a cinc anys vista i compta amb un pressupost de 46 milions d'euros
25032011_farga
Els membres del PS d'Ordino i la Massana a la Farga Rossell. Foto: ANA

Els candidats del Partit Socialdemòcrata de les territorials d'Ordino i la Massana s'han unit aquest divendres al matí per reclamar la desviació que ha d'anar des del pont dels Dos Valires fins a Ordino, per evitar les retencions al centre de la Massana. El projecte previst al pla d'inversions del 2012-2015 està fet a cinc anys vista i compta amb un pressupost de 46 milions d'euros. El candidat de la territorial de la Massana, Pere López, ha defensat el projecte com una inversió pel bé turístic, econòmic i comercial de la parròquia i ha opinat que "no es poden fer comentaris per congelar la inversió pública perquè això suposaria un afegit més a la situació complicada". El candidat a la territorial d'Ordino, Jordi Cadena, per la seva banda, ha volgut recordar que hi ha tres candidats d'altres partits que en l'anterior legislatura van votar contra aquest projecte.

Pere López ha defensat el projecte de la desviació de la Massana com una inversió que ha de generar riquesa. Ha explicat que actualment les entrades i sortides de les escoles generen cues al centre de la parròquia i això provoca que tant els ciutadans com els visitants en pateixin les conseqüències. Un exemple que ha volgut donar és el de les persones que treballen a Escaldes-Engordany o Andorra la Vella i que volen fer les compres a la Massana, però que per culpa de les retencions no arriben a temps. D'altra banda, ha assegurat que les estacions d'esquí de Pal-Arinsal i Arcalís també en pateixen les conseqüències i que el projecte de desviació seria molt positiu per evitar aquests problemes i afavorir la dinamització de l'economia.

Si el projecte s'aprovés al pressupost del 2012, amb la quantitat prevista que ha indicat López, de 46 milions d'euros, al 2013 ja es podrien començar les obres. Quant a la despesa que suposa, el candidat ha assegurat que entra dins de la política d'inversions sostenibles que defensa el seu partit. Ha apuntat que no es poden fer "comentaris que donen a entendre una congelació de la inversió pública", perquè diu que s'ha d'invertir per generar riquesa i que no fer-ho "podria suposar un afegit més a la situació complicada" que viu actualment Andorra.

Els candidats de la llista territorial d'Ordino del PS també han donat suport al projecte, i Jordi Cadena ha volgut recordar que hi ha candidats d'altres partits que en l'anterior legislatura van votar en contra d'aquest projecte. Concretament ha dit que dels nou candidats que van estar presents al Consell General, "quatre vam votar a favor i cinc en contra, i d'aquests, tres es presenten ara a les eleccions", referint-se d'aquesta manera a Olga Adellach i Daniel Armengol de Demòcrates per Andorra i a Josep Maria Bringué d'Andorra pel Canvi.

Quant a les declaracions que va fer el candidat de Demòcrates per Andorra, Daniel Armengol, qualificant a Pere López de "petulant ", el socialdemòcrata ha dit que li sembla una crítica molt oportunista. Ha explicat que el comentari que ell va fer a la reunió pública de la Massana titllant de titella a Toni Martí s'ha de contextualitzar, i ha afegit que la seva relació amb Daniel Armengol és "molt bona" i que "la campanya s'està desenvolupant d'una manera molt adequada".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT