PUBLICITAT

ApC assegura que obrir les quotes d'immigració a emprenedors evitaria problemes amb l'OCDE

  • Nomen considera que al ser persones físiques que passarien a ser residents, s'estalviaria tot el procés de creació d'empreses i societats
25032011_nomen
Eusebi Nomen, amb altres membres de la candidatura, s'ha reunit aquest divendres amb membres de l'EFA. Foto: ANA

Andorra pel Canvi ha presentat aquest divendres, després de la reunió mantinguda amb els membres de l'Empresa Familiar Andorrana, la solució número 5 del seu programa electoral per fascicles. El candidat d'ApC, Eusebi Nomen, ha assegurat que la via que proposa d'oferir un nou permís d'immigració a persones emprenedores que vulguin establir-se al país evitaria tots els problemes que pugui haver-hi amb l'OCDE, ja que d'aquesta manera el permís seria de resident, i s'estalviaria tot el procés de creació d'empreses i societats. Nomen ha dit que al ser persones físiques que passen a ser residents, qualsevol problemàtica desapareix.

Pel que fa als requisits que haurien de complir aquests residents emprenedors, el líder de la plataforma ha dit, que el fonamental seria presentar un dossier impecable, explicant l'origen dels fons econòmics. En aquest sentit, Nomen ha recordat que es tracta de "gent emprenedora, no gent conflictiva", i en el moment que és empresa noble i que crea riquesa se li dóna la benvinguda. A més, cada any es verificaria que complexi els requisits demanats.

Nomen ha recordat que aquesta mesura sorgeix pel fet que s'ha adonat que hi ha gent emprenedora de fora que sol·licita i busca quatre característiques que Andorra té, que són seguretat física, dret a la privacitat, una qualitat de vida, i finalment una baixa tributació per a la renda de les persones físiques. 

El perfil d'aquests emprenedors serien empresaris, amb un compromís, disposats a fer una sèrie d'inversions i portar el seu equip. A canvi se'ls donarien els drets econòmics des del primer dia perquè poguessin gestionar la seva empresa amb total llibertat, i això faria que es dinamitzés l'economia. Nomen ha recordat que aquesta pràctica es du a terme amb èxit a altres països, com Canadà i Regne Unit, i que Andorra no tindria cap problema per tirar-ho endavant.

D'aquesta manera, amb aquesta proposta, Andorra es convertiria en un lloc orientat cap a l'emprenedoria, segons ha explicat Nomen, i ha afegit que "podrem reactivar l'economia del país ja que això crea importants sinergies amb els pilars tradicionals de la nostra economia com són la construcció i el comerç". A més, ha subratllat que suposaria que "tindríem una nova demanada de gent d'alt poder adquisitiu" que en principi no és un element que doni la volta al model econòmic. Els sectors amb més oportunitats estarien situats al voltant de les activitats del valor afegit, com la tecnologia, els serveis i la creativitat, "allò que el nostre jovent necessita per obrir-se camí". 

Aquest punt s'ha presentat a l'Empresa Familiar Andorrana, l'EFA, i a la Confederació Empresarial Andorrana, i el líder d'ApC ha assegurat que "ho veuen claríssim", i que els ha agradat molt la proposta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT