PUBLICITAT

DA contempla reduir el nombre de directius del SAAS

  • Els demòcrates estudiaran ampliar l'àrea d'Urgències de l'Hospital
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Celine Mandicó, Ladislau Baró, a la esquerra, i Xavier Bertran, a la dreta, en la reunió d'ahir a la seu del partit. Foto: ÀLEX LARA

La redistribució dels recursos humans del SAAS reduint la cúpula directiva així com l'ampliació del servei d'Urgències són alguns dels punts que van posar en comú els representants de Demócrates per Andorra (DA) i de l'Associació de Personal Sanitari. «Hem detectat que hi ha un estament més ampli que el necessari en els alts càrrecs», va dir la candidata de Canillo, Celine Mandicó.

El número tres de la llista nacional, Ladislao Baró, i la candidata canillenca van recollir ahir les demandes del personal sanitari de l'Hospital de la mà del president del col·lectiu, Xavier Bertran.

Sense concretar cap xifra, Mandicó va anunciar que propostes com la redistribució del personal s'han d'estudiar però va deixar clar que la voluntat és la reducció de la cúpula del sistema sanitari així com l'optimització i racionalització del personal. Aquesta redistribució de reubicar els càrrecs directius i els comandaments intermedis es farà mitjançant «un estudi acurat per tractar la qüestió amb prudència», va dir.

Pel que fa a l'ampliació del servei d'Urgències, Mandicó va destacar que cal tenir en compte la situació econòmica actual i que per això s'ha d'estudiar com ampliar aquest servei, amb una distribució més òptima o plantejar altres alternatives.

Altres aspectes que els demòcrates s'han compromès a moure del sistema sanitari actual han estat l'agilització dels tràmits amb un nou sistema informàtic, l'adquisició de material tècnic nou, així com la revisió del reglament de carrera professional per afavorir les jornades parcials per motius de maternitat. A més els professionals també han reclamat una millor coordinació entre les plantes de l'hospital.

Mandicó va destacar que el programa de DA contempla facilitar el desplaçament dels pacients que han d'anar fora del país a consulta, i els professionals mèdics van afegir que aquest transport hauria d'anar acompanyat per un personal mèdic i material tècnic. Una proposta que des de DA van apuntar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT