PUBLICITAT

Lozano aposta pel debat sobre el benefici de la doble nacionalitat

  • La candidata, favorable als 10 anys per ser andorrà i que els residents de 5 votin a les comunals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Lozano, en l'acte amb la Unió Hotelera, ahir al migdia Foto: TONY LARA

La candidata dels Verds d'Andorra, Isabel Lozano, va posar ahir sobre la taula el tema de la doble nacionalitat perquè, tal com va manifestar, «és una realitat del país» i cal plantejar-se si és perjudicial o beneficiosa pel Principat. En aquest sentit, la doble nacionalitat podria obrir portes als andorrans que vulguin treballar o estudiar als països veïns.

Lozano va fer aquestes declaracions durant els Matins de l'Agència,organitzats per RSM Gassó i l'ANA, on va insistir en la necessitat d'arribar a un consens entre les forces per treure el país de la crisi econòmica, i capgirar la situació de bloqueig que, segons Lozano, ha viscut el país els darrers dos anys. La doble nacionalitat, el dret del vot a les comunals o l'avortament van ser altres temes tractats.

Isabel Lozano va parlar de la necessitat de rebaixar fins a deu els anys per obtenir la nacionalitat tal com recomana el Consell d'Europa «a diferència del que ens diuen». A més, la candidata dels Verds va exposar que seria necessari que es pogués votar a les comunals amb cinc anys de residència ja que es fomentaria la implicació dels ciutadans.

Per altra part, Lozano va insistir que ella no es presenta a cap de Govern i va recordar que no són unes eleccions presidencialistes.

LLEI PER AL CONSUM DE TABAC / D'altra banda, els Verds van mostrar ahir la seva posició favorable a la regulació del consum de tabac a través d'una llei. De tota manera, Lozano, a nivell personal, va manifestar que han de ser els propietaris els que haurien de decidir si volen deixar fumar o no als seus locals. De fet, va dir que no aniria a un lloc on no es pot fumar i va afegir que a la seva generació «els costarà molt canviar alguns hàbits». Lozano va assegurar que acatarà la decisió del partit tot i que és de l'opinió que el ciutadà «ha de ser lliure de triar allà on vol anar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT