PUBLICITAT

Demanda d'absolució d'un acusat d'administració deslleial

  • El litigi hauria d'anar per la via civil perquè els fets no són constitutius de delicte
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Passadissos de la Batllia Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts va jutjar ahir a un home acusat d'administració deslleial, i creació, ús i comercialització de document inautèntic. Els fets es remunten al 2003 quan l'empresa d'ascensors de les Valls va encarregar una auditoria i es va adonar que hi havia irregularitats en la comptabilitat. En aquells moments l'acusat era el director general de dues empreses d'ascensors perquè l'havien designat per aquest càrrec, la societat mare, anomenada RCS. Aquest holding francès tenia diferents filials.

El processat era assalariat de Schindler France i alhora, tenia assignat un forfet en concepte d'allotjament de 3.500 francs francesos (uns 572 euros aproximadament) i un altre de la mateixa quantitat per despeses en la utilització del vehicle. Al mateix temps la societat andorrana li pagava altres despeses. Quan aquesta, gràcies a l'auditoria, va constatar que hi havia irregularitats en la comptabilitat, va reclamar i acomiadar l'acusat. D'altra banda, es van trobar unes factures irregulars i uns xecs que s'havien fet a nom d'una altra empresa i que el processat suposadament va manipular per cobrar a nom seu.

SENSE ELEMENTS / El Ministeri Fiscal va demanar la lliure absolució de l'acusat pels delictes pels quals està processat, ja que no s'aprecia administració deslleial i tampoc hi ha els elements suficients perquè els fets siguin constitutius de delicte. Alhora va considerar que el litigi hauria d'anar per la via civil i no per la penal.

Tanmateix, l'acusació particular va demanar un any de presó condicional i que la responsabilitat civil sigui indemnitzada, ja que considera que és administració deslleial perquè l'administració, és a dir, l'acusat, va dur a terme unes operacions irregulars en benefici propi. D'altra banda, la defensa va entendre que no hi ha cap il·lícit penal i que els fets els hauria de jutjar un tribunal civil i no penal. Que sí que hi ha irregularitats però que no són il·lícites i que no és constitutiu de cap delicte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT