Una errada deixa Marín sense semifinals a Arosa

• L'andorrà obté un bon 22è lloc en la Copa del Món suïssa i suma 90 punts FIS
AROSA

Marín, en un entrenament a l'estació de Pal a principis d'aquesta temporada Foto: IMAND / MARC COLOMINES

Lluís Marín va finalitzar en un meritori 22è lloc en la cita de Copa del Món de boarder cross que es va disputar ahir a l'estació suïssa d'Arosa. Un resultat, però, marcat per una errada del surfista de neu andorrà en els quarts de final que el va impedir continuar viu en la competició i acabar entre els dotze millors participants, el que hauria estat un resultat mai aconseguit per ell. De fet ha igualat el millor registre que fa en aquest circuit en la seva carrera sènior, que havia fet fa dues temporades a Bad Gastein

Marín, que dijous havia obtingut el 34è millor registre en les classificatòries –passaven excepcionalment els 48 primers–, ahir va superar els vuitens de final com a tercer classificat de la seva sèrie de la seva sèrie –sobre sis, dels quals passaven la meitat– i en els quarts de final, quan estava en plena lluita per la posició capdavantera, va cometre l'errada que l'ha desplaçat del recorregut i l'ha fet passar per fora de la bandera, amb la conseqüent desqualificació.

El 22è lloc, malgrat tot, és una posició a destacar que l'otorguen 90 punts FIS de Copa del Món. A més ha acabat per davant del francès William Bankes, 13è als Mundials de la Molina o el canadenc François Boivin, 7è als Mundials, 10è en la darrera Copa del Món a Valmalenco i 8è en la de Lech am Alberg, demostrant que la lesió no ha afectat en la seva progressió ni tampoc l'ha afectat la possible por que molts esportistes pateixen per tornar a trencar-se una vegada s'han recuperat.

LLOANCES DE GOICOECHEA / Per això segons el seu entrenador, Pere Goicoechea, Marín està exhibint un esquí cada vegada de més alt nivell: «Està lluitant amb els millors i va corregint les errades. Avui [ahir per al lector], per exemple, ha corregit errades fetes ahir i això és molt bo per a la seva progressió. Està en una línia creixent i cada cursa va a més».

ESTEVE, 16è TOT I EL ‘POMPIS' / Kevin Esteve va ser el millor tricolor en el supergegant dels Campionats de França que s'estan disputant a Tignes. Va finalitzar 16è i va marcar 43,60 punts, tot i que es tracta d'un resultat agredolç degut a que al pas per la zona intermitja marcava el 8è millor temps i més avall va posar el cul a terra i va perdre velocitat. Per contra Roger Vidosa, qui segons el tècnic Xavier Bellsolà «no va cometre cap errada important però li va faltar agressivitat» i es va haver de conformar amb la 24a posició i 49,24 punts. A més Marc Oliveras es va saltar una porta i Artur Pallàs no va completar la primera mànega.

Avui hi ha jornada de descans i demà els equips es traslladen a MontDore per fer l'eslàlom i el gegant. Andorra hi viatja amb Vidosa, Esteve, Gutiérrez i Juárez.