PUBLICITAT

El CTEA té fruits i la FAM ja compta amb 4 joves a la base

  • La FAM treballa fa un any per tenir un equip sènior sòlid a llarg termini
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els cinc integrants de l'equip d'escalada i Escorihuela (dreta), ahir Foto: TONY LARA

El seleccionador, Bernat Escorihuela, va iniciar fa poc més d'un any un projecte que ja ha tingut els seus primers fruits. Les retirades d'Eugènia Navarro i Cristina Vilella han deixat en quadre la categoria sènior, que ara té com a referències Bernat Escorihuela (16 anys) i Salva Garcia (a punt de fer els 18) i era necessari crear un projecte per a que la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) pugui tenir un combinat sènior de solidesa a llarg termini.

El resultat en menys d'un any és que ja hi han quatre cares noves, menors de 15 anys, que van superar al gener el test per ingressar al que l'entitat de Pere Iscla ha bautitzat com el Centre de Tecnificació d'Escalada d'Andorra (CTEA). Es tracta de Guillem Colell, que farà el Català i l'Espanyol, i Roger Colell, Àurea Domínguez i Alice Touzeau, que faran el Català. En l'equip absolut queden Salva Garcia, que haquest any s'ha especialitzat en escalada en bloc i farà el Català, i el màxim exponent, Bernat Escorihuela, qui és encara de categoria sub-18 i té previst fer l'Europeu i el Mundial com a cites més importants de la temporada tot i que el propi escalador va admetre ahir que principalment se centrarà en el Campionat d'Espanya, al qual vol lluitar «per una plaça del podi».

EL CALENDARI A SEGUIR / La Copa Catalana 2011 constarà de set proves –quatre de dificultat i tres de bloc–, amb inici el 2 d'abril a Tortosa i el 8 d'octubre a Reus. Quant a la Copa d'Espanya es faran 3 proves –totes de ficicultat–: el 7 de maig a Astúries, el 14 de maig a Lleó i el 28 de maig a Barcelona. Pel que fa a la Copa d'Europa hi han dues proves –de corda–: Àustria el 13 d'agost i França el 12 de novembre. I els Mundials de dificultats es faran el 25 d'agost a Imst (Àustria).

QUATRE PROVES AL NACIONAL / Per últim tot l'equip d'escalada de la FAM disputarà el Circuit d'Andorra del 2011, que de moment té les proves de dificultat a Canillo i Encamp i les de bloc al Blocafé i Caldea, tot i que el calendari és encara provisional i espera acollir més cites.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT