PUBLICITAT

Els interessos de petits i grans comerciants coincideixen en la campanya 'Maig com mai'

  • Hi haurà entrades gratuïtes als museus, promocions de tres nits d'hotel al preu de dues, descomptes en el transport públic i en taxis, preus especials o obsequis als petits i grans comerços, i activitats d'animació al carrer
24032011-benet
El ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet, durant la presentació de la iniciativa Maig com mai.. Foto: ANA / N. M.
El ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet ha presentat aquest dijous a la tarda la proposta Maig com mai, que vol promocionar els deu dies del 6 al 15 de maig com l'època de les oportunitats a Andorra. La iniciativa, amb la participació del Ministeri de Turisme, Comerç i Indústria, el de Cultura, dels set comuns i el sector hoteler, també compta amb la col·laboració de les associacions d'empresaris, unint els esforços de petits i grans comerciants, que comparteixen la voluntat de tirar endavant aquest projecte.

Entrades gratuïtes als museus, promocions de tres nits d'hotel al preu de dues, descomptes en el transport públic i en taxis, preus especials o obsequis als petits i grans comerços, activitats d'animació al carrer i exposicions diverses seran algunes de les propostes que s'emmarcaran dins la campanya Maig com mai. Andorra Turisme es farà càrrec de la promoció a Catalunya, el País Valencià i el sud de França per donar a conèixer els deu dies excepcionals al Principat, i ho farà a través de falques publicitàries i anuncis a la premsa, però es veurà reforçat per tots els privats implicats que també ho promocionaran amb les seves xarxes habituals. El pressupost que es destinarà a aquesta partida encara s'ha de determinar.

La idea ha aconseguit unir els interessos del sector públic i el privat, però també dels petits i grans comerciants, que segons Benet, "a vegades sembla que vagin per camins oposats i amb aquesta iniciativa s'ha trobat el punt d'encontre". Pel que fa a les ofertes que es faran, Benet ha volgut deixar clar que no volen utilitzar la paraula rebaixes, perquè les botigues podran oferir altres tipus d'avantatges i perquè no es tracta d'una època on els botiguers es desfan del que els sobra de la temporada, sinó d'uns dies d'oportunitats exclusives. El que s'intentarà des de la Taula de Turisme serà aconseguir que el comerç plantegi l'ocasió de manera homogènia per poder transmetre un missatge clar i contundent cap a l'exterior.

La data, del 6 al 15 de maig, ha estat triada per diversos motius. Principalment, el mes de maig és una temporada fluixa per al sector turístic, s'ha buscat una data a principis de mes perquè és quan els visitants encara no han gastat el sou, i no ha estat exactament el primer cap de setmana perquè coincidiria amb l'1 de maig, que és el dia del treballador i per tant d'obligat tancament. Les coincidències que es donaran en aquesta ocasió són que el 8 de maig és la festa de la Victòria a França, que del 6 al 8 se celebra La Massana Còmic al Principat i que a Escaldes-Engordany s'inicia el Camí de les olors per conèixer les plantes aromàtiques del país.

La coincidència més desafortunada en les dates és que Caldea té programada la seva parada tècnica per a cinc d'aquests dies, i per tant els visitants només podran gaudir del termolúdic amb descomptes especials durant la meitat de la campanya promocional. Benet ha lamentat aquest fet però ha indicat que el centre programa les parades tècniques amb molta antelació i que les dates de Maig com mai no es podien retardar més. La voluntat dels participants en la iniciativa és que es pugui repetir de cara al novembre, que és l'altra època fluixa per al turisme, i encara que no s'han determinat les dates concretes el més probable és que sigui a principis de mes.

Una altra de les característiques de Maig com mai serà la voluntat de promocionar totes les parròquies del Principat per evitar que els únics comerços que es vegin afavorits siguin els del centre. Per això es compta amb el saló del còmic de la Massana, amb la possibilitat de fer una exposició de bicicletes antigues a Ordino i amb d'altres propostes que encara es poden anar afegint.

Quant al nombre de turistes que podrà rebre el Principat, el ministre no ha volgut augurar les xifres, però ha opinat que si s'aconsegueix consolidar aquest esdeveniment i que a l'exterior se sàpiga que es fa dos cops a l'any, ja serà un èxit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT