PUBLICITAT

Nomen proposa facilitar l'accés dels empresaris al crèdit amb avals del Govern

  • Es vol finançar mitjançant una estructura de fons de garantia que consisteix en augmentar l'activitat econòmica per recaptar més impostos indirectes 
24032011-nomen bringue
Eusebi Nomen i Josep Maria Bringué aquest dijous. Foto: ANA

El candidat d'Andorra pel Canvi (ApC) a cap de Govern, Eusebi Nomen, ha afirmat aquest dijous que la seva formació proposa l'obertura d'una línia d'avals de l'Estat que es finançaran sota una estructura de fons de garantia. Es tracta de fer augmentar l'activitat econòmica i els negocis per recaptar més impostos indirectes i "aquesta major recaptació fruit de l'ampliació d'activitat la utilitzarem com un fons per poder avalar aquestes operacions amb la garantia de l'Estat". Nomen està convençut que "junt amb el sector econòmic aconseguirem que les empreses tinguin accés al crèdit i que el tipus d'interès sigui a la prima de risc de l'Estat, en lloc de ser la clàssica de 5, per sobre de l'euribor, seria de 2,5 a 3".

Eusebi Nomen ha dit que aquesta mesura és la primera que proposa per afavorir la reactivació econòmica per la qual cosa proposa que el Govern assumeixi "un punt de vista emprenedor" en la seva gestió. L'accés al crèdit serà fonamental per a promoure "totes les accions que es vulguin fer per incrementar l'activitat econòmica, ja sigui fer inversions en comerços, millorar inversions en infraestructures turístiques, hotels, restaurants o oci nocturn".

Nomen ha assegurat que la mesura exposada per si sola "no serveix per a res" perquè "si no hi ha més activitat ningú demanarà més crèdits" però ha afegit que en aquest divendres presentaran les propostes de reactivació de la demanda. "Primer calen els fonaments, i dins d'aquest fonaments, està la qüestió d'obrir el crèdit que en aquest moment està tancat".

El líder d'ApC ha dit que es tracta d'utilitzar "els fons que s'alliberen del Govern, que avui en dia són préstecs que la banca li dóna, i amb l'alliberament d'aquest deute també s'obriran unes línies pera l'economia productiva, per al consum del ciutadà, per a la inversió en béns immobiliaris, automòbils i compres importants de les llars".

Nomen ha volgut deixar clar que amb la mesura presentada "l'Estat no faria de banc, només avalaria operacions sobre les quals qui prendria la decisió serien les institucions financeres; l'Estat ajudaria a dinamitzar el crèdit entre aquestes institucions". El líder d'ApC considera que si l'Estat contribueix a que els empresaris tinguin més activitat, els beneficis són recíprocs perquè també ingressarà més en concepte d'impostos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT