PUBLICITAT

DA comparteix la preocupació de la Cambra per les dificultats en la llei de seguretat i higiene

  • Cinca assegura que el text "s'ha fet copiant models de països molt grans i per a empreses molt grans"
23032011-marti
Els candidats de Demòcrates per Andorra, Toni Martí, Jordi Cinca i Gilbert Saboya, s'han reunit aquest dijous amb els integrants de la Cambra de Comerç. Foto: ANA / M. T.
Demòcrates per Andorra (DA) s'ha reunit aquest dijous amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) per escoltar les seves preocupacions i presentar-los els seus eixos per reactivar l'economia i reduir la despesa de l'Estat. El president de la Cambra, Marc Pantebre, ha demanat a la formació mesures de reactivació per als sectors més tocats per la crisi, i ha posat de manifest les dificultats d'aplicació de la llei de seguretat i higiene en el treball, perquè no s'adapta a la realitat andorrana. El número dos de DA, Jordi Cinca, ha dit que comparteix la preocupació i s'ha compromès a "legislar en clau andorrana" perquè aquesta llei "s'ha fet copiant models de països molt grans i per a empreses molt grans". Cinca també ha assegurat que l'objectiu de DA és que, en una legislatura, les despeses de funcionament del Govern disminueixin entre un 10 i un 15%. En aquest sentit, ha lamentat que els socialdemòcrates atribueixin a una bona gestió la disminució del dèficit del 2010, quan l'any passat les despeses de funcionament van augmentar un 6%.

Els membres de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i de Demòcrates per Andorra han parlat de diferents temes econòmics, així com del marc fiscal que defensa la formació. El president de la Cambra, Marc Pantebre, ha dit que els models del PS i DA són molt coincidents, "tot i que sempre és millor un IVA al 4% que al 4,5%". En canvi, Pantebre ha dit que el model d'Andorra pel Canvi és el que presenta més diferències, tot i que l'ha qualificat d'interessant, perquè seria més fàcil de calcular per al petit empresari.

De la seva banda, Cinca ha dit que els satisfà que el model fiscal que defensen coincideixi amb el del PS perquè si són les forces que poden tenir més representació al Consell General, "significa que podrem posar-lo en funcionament molt ràpidament". Cinca ha afegit, responent a les declaracions d'Eusebi Nomen, que el model que plantegen per tancar el marc fiscal "no suposa un increment de la pressió fiscal", sinó que permetrà una simplificació dels tràmits impositius actuals. El número dos de DA ha afegit que "insistir en una cosa que fa dos anys que s'està parlant no té gaire sentit"'.

Pel que fa a la despesa pública, el candidat de Demòcrates per Andorra ha dit que "acabaran amb la perillosa dinàmica de dèficits", i que si actualment la despesa de funcionament representa un 85% dels ingressos de l'Estat, en una legislatura la reduiran al 65-70%. En aquest sentit, Cinca ha criticat que Pere López hi vulgui veure una gestió acurada, quan en realitat la reducció del dèficit es deu al fet que s'han invertit 45 milions d'euros menys i que han incrementat els ingressos per una qüestió conjuntural, gràcies a les noves taxes del tabac i als decomisos judicials.

D'altra banda, Cinca ha assegurat que han agafat el compromís de seure amb els comuns per trobar una solució per fer per a vianants les avingudes Meritxell i Carlemany, ja que considera que "és un reclam per al turista" i cal impulsar-ho sense deixar de banda les zones perifèriques.

Jordi Cinca ha dit que entre DA i la Cambra "hi ha coincidències suficients per afirmar que tindrem un col·laborador fidel si arribem a governar". De la seva banda, la Cambra de Comerç els ha demanat de ser valents, perquè tot el que es treballa en taules o equips de reflexió moltes vegades acaba en res perquè no hi ha valentia per implementar-ho.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT