PUBLICITAT

Lozano creu que Andorra s'ha de plantejar si la doble nacionalitat és beneficiosa o perjudicial

  • Els Verds consideren que podria obrir portes als andorrans que vulguin treballar o estudiar als països veïns
24032011-lozano
La candidata del Verds d'Andorra, Isabel Lozano, moments abans de començar el col·loqui dels Matins de l'Agència.. Foto: JOSE BLANCO
La candidata dels Verds d'Andorra, Isabel Lozano, ha posat sobre la taula el tema de la doble nacionalitat perquè tal com ha manifestat "és una realitat del país", i cal plantejar-se si és perjudicial o beneficiosa pel Principat. En aquest sentit, la doble nacionalitat podria obrir portes als andorrans que vulguin treballar o estudiar als països veïns. Lozano ha fet aquestes declaracions durant els Matins de l'Agència,organitzats per RSM Gassó i l'ANA, on ha insistit en la necessitat d'arribar a un consens entre les forces per treure el país de la crisi econòmica, i capgirar la situació de bloqueig que, segons Lozano, ha viscut el país en els darrers dos anys. La doble nacionalitat, el dret del vot a les comunals, o l'avortament han estat altres temes tractats durant el col·loqui.
Lozano ha parlat de la necessitat de rebaixar fins a deu els anys per obtenir la nacionalitat tal com recomana el Consell d'Europa. "a diferència del que ens diuen". A més, la candidata dels Verds ha insistit en que seria necessari que es pogués votar a les eleccions comunals amb cinc anys de residència al país ja que es fomentaria la implicació dels ciutadans. Lozano no ha defugit el tema de la doble nacionalitat, de fet creu que Andorra s'hauria de plantejar fins a quin punt pot ser perjudicial o beneficiosa, ja que permetria que, en un moment de crisi econòmica, els andorrans poguessin tenir més facilitats per treballar o estudiar als països veïns.

Lozano ha insistit que ella no es presenta a cap de Govern i ha recordat que aquestes no són unes eleccions presidencialistes. De fet, ha deixat clar que la seva intenció és entrar al Consell General per facilitar la tasca d'entesa entre les diferents forces polítiques de la cambra. Una entesa que, segons Lozano, no hi ha hagut els darrers dos anys i que ha portat el país a una situació de bloqueig.

L'economia ha centrat bona part de la intervenció de Lozano, ja que ha assegurat que és la prioritat de la seva formació en aquests moments. En aquest sentit, ha alertat de la mala situació del país que es reflecteix en la pèrdua de llocs de treball, el mal funcionament del Servei d'Ocupació o l'aparició dels joves ni-ni. Precisament, la candidata dels Verds creu que cal preparar els joves per incloure'ls en la societat i donar-los opcions de futur. Una altra de les propostes dels Verds per afavorir la contractació seria oferir bonificacions fiscals als empresaris que contractin treballadors de més de 50 anys.

D'altra banda, Lozano també aposta per trobar solucions al problema de l'avortament, ja que ha assegurat que és el desenllaç d'un de cada tres embarassos i que per tant representa una realitat al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT