PUBLICITAT

Martí reconeix que s'haurà de modificar la llei de llibertat sindical

  • El candidat de DA constata sintonia tant amb els sindicats com amb la patronal per «sumar» pel futur d'Andorra
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Martí saluda un infant a la reunió de poble de Demòcrates per Andorra (DA) a Escaldes-Engordany, ahir Foto: TONY LARA

El candidat a cap de Govern per Demòcrates per Andorra, Toni Martí, va reconèixer que caldrà modificar la llei de llibertat sindical per tal de «donar una representació més àmplia» als treballadors en els comitès d'empresa i agilitzar-ne el procés d'elecció. Així ho va comentar en sortir de la reunió que va mantenir amb els representants de la Unió Sindical d'Andorra (USdA). Martí va assegurar que «no ha de fer por» ampliar la representació dels treballadors, tot comentant que la reforma ha d'entrar «dins la normalitat i les necessitats d'un país de 70.000 habitant».

El candidat de DA va constatar algunes coincidències en l'anàlisi de la situació sociolaboral actual amb els sindicalistes, i la «preocupació pel futur d'Andorra» en la mateixa línia que la constatada en la reunió amb la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). D'aquesta manera, Martí va assegurar que el proper 3 d'abril «tots estem a cridats a sumar», i en aquest sentit va afegir que «he vist que tots estem en la línia de recolzar Andorra».

El punt de vista del sindicat/ La valoració de la reunió feta pel secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, no divergia gaire de la que va fer Martí. Així, Ubach va assegurar que els punts de vista de la situació social i laboral del país són coincidents «en algunes coses i en d'altre no tant». En el darrer sentit, el representant del sindicat va exposar que pel que fa al desenvolupament de les lleis sociolaborals i sindicals es fessin «passos més agegantats». Ubach va continuar argumentant que el títol 2 de la Constitució «ha d'aflorar i amb força», ara que la carta magna ha arribat a la majoria d'edat.

D'altra banda, Ubach no es va voler pronunciar sobre a quina formació es dirigiria el recolzament del sindicat. «No seria just que sense escoltar totes les propostes ens decantessim». En aquesta línia, va afirmar que «Andorra el que necessita és que el conjunt de forces treballin juntes per treure Andorra del pou».

Es necessita que ·tothom treballi en la mateixa línia», incloent no només els partits polítics sinó també els empresaris, els sindicats i la societat en general. Així mateix, Ubach va comentar que el que «l'elector vol saber és si podrà arribar a final de mes». En aquest sentit, el secretari general de l'USdA va manifestar que «encara que hi hagi una majoria, s'ha d'anar a la unanimitat». Al seu entendre, la situació és prou «caòtica i greu perquè qui guanyi intenti unir totes les forces».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT