PUBLICITAT

A plorar a la Junta Electoral

  • Demòcrates per Andorra denuncia un desequilibri en el temps que ATV va dedicar a les diferents candidatures les setmanes anteriors a la campanya
  • UP es queixa que el PS no respecta els espais per penjar els cartells
EL PERIÒDIC
ESCALDES -ENGORDANY

Demòcrates per Andorra va denunciar ahir mitjançant un comunicat que els informatius d'Andorra Televisió va dedicar molt més temps a les notícies del Govern i del Partit Socialdemòcrata –confonent les dues institucions– que no pas a les altres formacions durant les tres setmanes prèvies a l'inici formal de la campanya electoral. Amb un estudi minuciós del minutatge, DA posa damunt la taula que entre el 28 de febrer i el 20 de març les notícies relacionades amb l'Executiu i amb els socialdemòcrates van allargar-se per un total de 106 minuts –o el que és el mateix, una hora i tres quarts–, mentre que les destinades a DA van ser 33, per Andorra pel Canvi set i mig, i deu per als Verds. En el comunicat, DA també posa en relleu que entre el 7 i el 13 de març, van ser 37 les notícies relacionades amb l'activitat del Govern, «i que es van afegir a les deu del PS». Però de DA es van fer 12 notícies recollint les compareixences i els actes organitzats per la plataforma centrista.

Andorra Televisió ja va respondre ahir aquest informe fent públics els minutatges oficials dels informatius. En el comunicat de la parapública es remarca que fora de períodes de campanya electoral, les informacions polítiques suposen una mitjana d'un 20% de l'informatiu. Així, de l'1 de gener al 19 de març el Govern va ocupar el 36% dels informatius, el PS un 11% i DA el 10% –on també s'hauria de sumar el 5% de CR–. ApC va ocupar un 5% del total del temps dels informatius, i els Verds un altre 5%. Les notícies relatives a les corporacions comunals van ocupar el 28%. Així mateix, la televisió va especificar el minutatge d'aparició de les diferents formacions i institucions als seus informatius des de l'inici de la campanya. Així, es desprèn que DA ha ocupat un 28% del temps, mentre que el PS ha aparegut menys temps, ho ha fet un 26%. Els Verds han tingut un 17% dels minuts i ApC l'11%. Al Govern s'hi ha destinat un 5% del temps dels informatius.

D'altra banda i en la mateixa línia, però amb més contundència, la candidatura territorial de DA a Encamp (UP), va fer un requeriment a la Junta Electoral per fer respectar els espais assignats per a la penjada de cartells. També mitjançant en un comunicat, la candidatura exposa que juntament amb el Partit Socialdemòcrata es va acordar dividir l'espai dels plafons verticalment, però que el PS no ha respectat l'acord i «ha envaït alguns dels espais assignats a UP+DA, el que està impedint que UP+DA pugui penjar degudament els seus cartells». Adjuntant una fotografia, prova del delicte, demanen a la junta electoral que «prengui les mesures escaients per corregir el més aviat possible aquesta irregularitat», oblidant que el primer dia de la campanya, al Pas de la Casa, ells també havien envaït l'espai destinat a la candidatura socialdemòcrata.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT