PUBLICITAT

Compromís de DA amb el sector primari

  • Adellach pensa que cal «més formació de la que hi ha» en els àmbits de l'agricultura i la ramaderia
EL PERIÒDIC
ORDINO

La candidatura de Demòcrates per Andorra (DA) a Ordino es va reunir ahir amb diversos agricultors i ramaders a la Terra de la Mola. En el decurs de la trobada, la número dos de la candidatura, Olga Adellach, va assegurar que DA apostarà per dotar l'agricultura i la ramaderia dels mitjans públics necessaris per garantir la viabilitat del sector. En aquest sentit, va recordar que es tracta «d'un sector molt important a Ordino, i al mateix temps ens diferencia de la resta de parròquies» pel seu pes significatiu.

Adellach també va afirmar que treballaran per assegurar el relleu generacional. «Encara que hi ha molts joves agricultors», per DA és necessari un impuls i «més formació de la que hi ha actualment». La candidata va assegurar que la formació que representa «desenvoluparà una llei d'agricultura i ramaderia que doni cabuda a totes aquelles mesures destinades a potenciar el sector primari.

D'altra banda, Adellach va recordar el compromís de modificar la llei d'allotjaments turístics i reglamentar el turisme rural, que és un dels «nous valors afegits» a desenvolupar dins l'agricultura i la ramaderia. Per la candidata, «a Ordino hi ha molt marge de millora» i que es pot aconseguir «un producte diferenciador» i de qualitat.

Finalment, Adellach va comentar que DA fomentarà el cooperativisme, impulsant iniciatives com la carn de qualitat o el projecte de la trumfa de qualitat o el de les plantes aromàtiques i medicinals. En aquest punt, la candidatura de DA es compromet a crear una taula de treball amb agricultors i ramaders, amb presència destacada del sector del tabac, «un àmbit importantíssim i molt difícil de substituir i molt difícil de substituir a Andorra».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT