PUBLICITAT

Lozano denuncia la «competència deslleial» del PS

  • La candidata critica que s'utilitza a ministres i actes de Govern per fer campanya
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

La campanya electoral comença a pujar de to pel que fa a les rèpliques entre els partits, i ahir els Verds també van sumar-se a aquest escenari més crític. Concretament, van manifestar el seu malestar amb el Partit Socialista. La número 1 dels Verds, Isabel Lozano, va denunciar la «competència deslleial» del Partit Socialista a l'hora d'utilitzar els actuals ministres en funcions i els actes governamentals per fer campanya electoral.

Lozano va manifestar que el Govern fa «actes electoralistes» i que es tracta d'un «fet denunciable i poc ètic». L'ecosocialista va posar com a exemple la recent inauguració de l'oficina del Servei d'Ocupació del Pas («han tingut dos anys per fer-ho», va lamentar Lozano) o l'exposició de les finances del Govern realitzades pel ministre en funcions i candidat per la llista parroquial de la Massana, Pere López, en un míting a les Fontetes.

Per tot, la número 1 dels Verds va demanar respecte i va manifestar que confia que aquesta situació «no continuï el que resta de campanya», ja que «mai s'havia arribat a aquests extrems i no recordo aquest joc brut en altres campanyes».

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va respondre a aquestes acusacions ahir a la tarda. Segons va manifestar, «en campanya hi ha partits que aprofiten per acusar al Govern i jo ho deixaria en el context del que passa en la campanya electoral».

Reunió amb l'ODIHR / Lozano va realitzar aquestes declaracions en el marc de la trobada mantinguda amb l'Oficina de les Institucions Democràtiques i els Drets Humans (ODIHR) de l'OSCE, que és al país amb l'objectiu d'avaluar el procés electoral a Andorra abans de les eleccions generals del 3 d'abril. Els experts europeus van escoltar la postura i demandes del partit durant la trobada.

Els Verds van plantejar les propostes que porten al seu programa, com l'impuls per a revisar la Llei Electoral per assolir representació proporcional segons els resultats dels comicis, i no equitativa entre les llistes nacionals i les parroquials.

D'altra banda, també van exposar la seva demanda, va explicar Lozano, d'augmentar el nombre de col·legis electorals a punts com el Pas de la Casa, Arinsal o Santa Coloma, així com que els representants a aquestes taules «siguin ciutadans triats a l'atzar». La candidata dels Verds també va parlar de l'augment de persones que en aquestes eleccions estan optant pel vot judicial, una situació que es deu en part a la incomoditat que representa pels ciutadans trobar-se als polítics als col·legis.

També l'ODIHR va opinar sobre la situació del panorama electoral del país. Lozano va explicar que van mostrar la seva sorpresa perquè Andorra no disposa encara d'una llei de partits. «No entenen com podem estar constituïts com a associació i no com a partit», va manifestar Lozano. L'ODIHR va exposar també que cal elaborar una llei de finançament per als partits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT