PUBLICITAT

Jutjat per homicidi imprudent per un accident amb un jove mort

  • El fiscal demana 2 anys de presó condicional, 3 anys i mig de retirada del permís de conduir i 9000 euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Passadissos de la Batllia en una vista anterior Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts va jutjar ahir a un jove acusat d'un delicte d'homicidi per imprudència greu, de lesions i de conduir sota els efectes de l'alcohol i els estupefaents.

Els fets es remunten al novembre del 2009, quan el processat va patir un accident de trànsit a la carretera general 5 a la població d'Arinsal i, com a conseqüència, va morir un dels quatre ocupants del vehicle.

L'acusat va reconèixer els fets i el haver consumit alcohol, ja que venia de passar la nit de dissabte en una discoteca però va negar que aquell dia hagués consumit haixix. D'altra banda, va declarar que va perdre el control del vehicle quan un altre que pujava en el carril de sentit contrari el va enlluernar i, per aquest motiu, va haver de donar un cop de volant cap a la dreta que va provocar que perdés el control del turisme i que topés frontalment amb un roca situada al marge dret de la calçada. Degut a aquest fet, el vehicle va bolcar i es va desplaçar uns 13 metres per la carretera tot donant voltes de campana. Com a resultat de l'accident un jove andorrà de 18 anys que anava a la part posterior del vehicle va morir.

Diversos testimonis van assegurar que no recordaven de forma precisa els fets ocorreguts aquella matinada i que no podien assegurar que hi hagués un vehicle que pujava en sentit contrari que els hagués enlluernat.

Un dels testimonis que anava dins el vehicle sinistrat va declarar que ell i dos amics seus estaven fent auto stop perquè volien baixar de la població d'Arinsal fins a casa i, aleshores, l'acusat es va aturar per portar-los. Tanmateix, ell i el seu amics difunt van decidir de pujar al cotxe però que el tercer amic que feia auto stop va decidir de no pujar-hi.

D'altra banda, un altre testimoni va declarar que conduïa un altre vehicle darrera del turisme de l'acusat abans que patis l'accident a uns 100km/h aproximadament i que no podia assegurar a quina velocitat anava el vehicle sinistrat però que el va perdre de vista fins el moment que el va tornar a veure ja accidentat.

TESTIMONI / Cal destacar que un altre testimoni que és amic de l'acusat i que també anava dins el vehicle sinistrat la matinada dels fets, va afirmar en una primera declaració que ell i l'acusat sí que havien consumit alcohol i haixix la nit de l'accident, però ahir va desmentir que el processat hagués consumit haixix i que ho havia dit en un primer moment perquè estava nerviós. El fiscal va considerar que el jove conduïa amb un excés de velocitat i que havia donat positiu en les proves d'alcoholèmia i estupefaents.

El Ministeri Fiscal demana al processat pel tres delictes que se li imputen un total de dos anys de presó condicional qualificada amb l'abstenció d'assistir a locals nocturns, 18 mesos dels quals són pel delicte d'homicidi per imprudència greu i els altres sis per conduir sota els efectes d'alcohol i estupefaents; tres anys i mig de retirada del permís de conduir i 9.000 euros de multa. D'altra banda, l'acusació particular està d'acord amb tot el que demana el fiscal però considera que els 18 mesos de presó condicional pel delicte d'homicidi per imprudència greu han de ser en ferm, ja que sí que hi ha hagut penediment per part del jove acusat però que no és suficient per la gravetat de l'accident.

La defensa considera que «l'accident mereix un càstig però no una venjança», que sí que és cert que el seu defensat circulava a una velocitat excessiva i que hi va haver manca de prudència al agafar el cotxe després d'haver consumit begudes alcohòliques, però que el noi només feia uns 20 dies que tenia el carnet de conduir i que hi havia falta de perícia en la conducció del jove i que a més a més, plovia i la carretera no estava en bones condicions.

PENA SEVERA / Alhora la defensa s'oposa a una pena tan severa, ja que considera que no seria la millor solució per un noi tan jove i perquè l'acusat està totalment penedit, per tant, demana que pel delicte d'homicidi per imprudència greu compleixi un any de presó condicional i que només sis mesos siguin en ferm, tot i que ja n'ha complert dos; 3.000 euros de multa per lesions i tres mesos de retirada de carnet i, finalment, pel delicte de conduir sota els efectes de l'alcohol i estupefaents dos mesos de presó condicional i sis mesos de retirada del permís de conduir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT