PUBLICITAT

Les noves tarifes dels medicaments, l'1 de maig

  • La CASS reembossarà els fàrmacs en funció d'uns nous preus de referència
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El Govern va publicar ahir, a través del BOPA, el decret relacionat amb l'aprovació de preus de referència de determinats medicaments. La mesura s'encara a reduir la despesa de la Seguretat Social, i també beneficiarà als propis compradors de fàrmacs. Entrarà en vigor el proper 1 de maig, llevat del medicament denominat Ebastina, que entrarà en vigor l'1 de desembre.

A partir de l'entrada en vigor d'aquest decret, i per a determinats grups per als quals hi ha fàrmacs genèrics, s'ha establert un preu de referència. Aquest s'ha fixat tenint en compte els preus dels països veïns, en concepte de tarifa de responsabilitat màxima. És a dir, si el medicament té «un cost superior a aquesta tarifa, la Caixa Andorrana de la Seguretat Social reembossa el medicament en funció del preu de referència i, si el preu és inferior, el reembossa en funció del preu del medicament», segons informa el decret.

La mesura garanteix, tal i com exposa la normativa publicada ahir, que el pacient sempre pagui el preu més econòmic del medicament.

D'altra banda, el decret també exposa la tasca que hauran de realitzar els professionals de la salut que intervenen en el circuit de prescripció i dispensació dels medicaments. Hauran de col·laborar activament en la «correcta aplicació de les mesures de racionalització de la despesa sanitària», sempre potenciant l'elecció dels fàrmacs genèrics.

Amb tot, el farmacèutic haurà de dispensar el medicament que suposi un cost més baix, i juntament amb el professional mèdic hauran de ser els responsables d'informar correctament a la població de l'existència de preus de referència.

Treball en consens amb la CASS/ Aquest decret és fruit del treball elaborat conjuntament entre el ministeri de Salut, Benestar i Treball i la CASS, per tal de reduir la despesa de la Seguretat Social, sobretot a la branca general. La parapública s'ha quedat sense fons per gestionar aquestes arques, i és el Govern qui n'ha assumit la despesa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT