PUBLICITAT

Contador marca el ritme

  • El madrileny venç amb facilitat a Pal en l'etapa reina de la Volta a Catalunya i se situa líder de la general
R. M. S.
LA MASSANA

Periodic
Contador mostra el nom del seu equip, que li ha mostrat plena confiança, en l'arribada d'ahir a la meta de Pal Foto: EFE / ALBIR

Alberto Contador no va deixar res per la sorpresa a la pujada al port de Pal (Vallnord) i es va imposar en la que era la tercera etapa de la Volta a Catalunya, la cita reina d'aquesta cursa que ha complert amb els 100 anys d'història. Amb aquesta victòria, el ciclista madrileny se situa líder just el dia d'abans que caduqui el termini que té la Unió Ciclista Inernacional (UCI) per apel·lar al TAS per la sentència d'absolució pel seu presumpte dopatge amb clembuterol. Avui la cursa surt a les 11.57 de la Seu d'Urgell direcció El Vendrell.

L'etapa d'ahir, que va sortir de la Vall d'en Bas, va completar 183 quilòmetres en què van destacar les dues últimes pujades, la Comella i Pal, les dues al Principat i que van decidir la cursa. La primera, perquè va acabar definitivament amb la sort de l'escapada del dia, que estava formada per Steven Kruijswijk (Rabobank), Nairo Quintana (Colombia es Pasión), Johnny Hoogerland (Vacansoleil), Sebastien Minard (AG2R), José Vicente Toribio (Andalucía-Caja Granada) y Thomas Peterson (Garmin-Cervélo). El Saxo Bank de Contador es va posar a treballar per enfonsar-la abans de l'ascensió final a Pal. Amb la cursa com la volia, el ciclista madrileny, que ha sumat amb la d'ahir la seva tercera victòria de la temporada -dues a la Vuelta a Murcia-, va fer front a la pujada a Pal amb tot per guanyar. A cinc quilòmetres de meta va atacar amb força i només el nord-americà Levi Leipheimer (Radioshack) el va poder seguir. Però Contador volia arribar tot sol perquè les diferències a la general no existien després de dues etapes sense sorpreses, i així el guanyador del Tour va tornar a atacar i ja es va quedar sol.

La meta estava a l'abast i els últims metres els va fer assenyalant el seu mallot i el nom del seu patrocinador, que és qui el recolza en el seu camí cap a la innocència en el cas de dopatge que li persegueix. «Estic concentrat en les meves coses, en la bici i en parlar a la carretera, perquè la resta no depèn de mi», va dir ahir en acabar la cursa.

La Volta marxa del Principat, i ho fa sense saber no només si tornarà, sinó si ni tan sols viurà. Aquest any l'ha salvada la Generalitat Catalana. L'any vinent ja es veurà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT