PUBLICITAT

El Govern regula el consum d'alcohol al carrer amb multes de fins a 300 euros

  • El decret pretén donar una eina legal a la Policia perquè pugui actuar
23032011- bruno bartolome
El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, aquest dimecres a la tarda. Foto: ANA / J. A. G.
El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres un decret regulador del consum de begudes alcohòliques a la via pública per garantir l'ordre públic, segons ha explicat en roda de premsa el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé. El decret, que pretén "donar una eina legal a la Policia perquè pugui actuar", contempla multes que poden arribar als 300 euros. Amb aquesta mesura el Govern afirma que es dóna resposta a les denúncies contra el soroll que han tingut lloc recentment al Pas de la Casa, però també en d'altres indrets del país especialment a l'estiu, ha explicat Bartolomé.

El portaveu del Govern ha subratllat que el decret preveu que el Ministeri de l'Interior i la Policia siguin els òrgans encarregats de la vigilància i que ha de ser un element que acompanyi altres mesures en el marc del treball "en paral·lel d'ordenament dels locals nocturns, que s'està retardant més del compte".

Bartolomé ha afirmat que l'aplicació del decret estarà "basada en el sentit comú" i ha afegit que "s'hauran d'exposar, comunicar i planificar les actuacions per evitar que de cop i volta els turistes o representants de locals" siguin multats. "La idea no és multar per multar a tothom sinó educar als clients i joves" conscienciant-los que "no es pot molestar als veïns".

La voluntat del Govern, ha dit Bartolomé, "no és fer una persecució" sinó "fer primer una bona difusió" encara que "tard o d'hora s'haurà de passar a l'acció". Ha afegit que "és una mesura més, que no és la solució màgica per solucionar el tema del soroll i la compatibilitat de l'oci nocturn i del dret dels veïns a descansar".

El portaveu ha subratllat que el decret no afecta als majors d'edats que es trobin en espais públics i autoritzats per al consum de begudes alcohòliques (terrasses de bars), ni tampoc en festes comunals, estatals i esdeveniments populars.

D'altra banda, el Consell de Ministres també ha aprovat la signatura del conveni europeu del paisatge, que suposa, per part d'Andorra, un instrument per promoure actuacions a nivell nacional per concebre el paisatge natural i urbà de forma global.

Bartolomé també ha informat de la convocatòria d'ajuts escolars per al pròxim curs i, en aquest àmbit, ha dit que el Ministeri d'Educació ha acordat no apujar les tarifes del transport escolar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT