PUBLICITAT

DA creu que "no és creïble" la reducció del dèficit anunciada pels socialdemòcrates

  • Demòcrates per Andorra ha denunciat a través d'un comunicat que els informatius de la televisió pública dediquen al PS i al Govern el 68% del temps d'informació política
10285_agricultors1
Les candidates de DA per Ordino, Meritxell Mateu i Olga Adellach, durant la trobada amb els agricultors de la parròquia.
Demòcrates per Andorra considera que "qualsevol anàlisi de les xifres que fa Pere López tira per terra la suposada millora de les finances públiques". Així ho han volgut deixar clar a través d'un comunicat en el que assenyalen que aquesta "suposada reducció del dèficit" vindria per dos efectes diferents: per una banda, un augment dels ingressos, i per una altra, una reducció de les despeses.
DA indica que l’augment dels ingressos prové majoritàriament de l’increment de decomisos judicials per delictes de blanqueig de la Batllia (uns 20 MEUR) i de l’increment d’ingressos procedents de l’impost del tabac (uns 10 MEUR). En aquest sentit, els demòcrates creure que "cap d’aquestes dues partides es pot atribuir a una millora de la gestió ni tampoc a una millora de l’economia real".

Pel que fa a les despeses, el comunicat assenyala que "en cap dels dos conceptes pels quals López es vanagloria de millor gestió es pot fer un bon balanç". En aquest sentit, DA apunta que la rebaixa del dèficit ve a causa d’una reducció de la inversió (42 MEUR) però que López no explica que hi ha un augment de la despesa de funcionament de 12 MEUR (és a dir, un 6%).

Els demòcrates apunten que "la lectura triomfalista que fa Pere López i el PS no s’adiu a la realitat de les xifres". De fet, creuen que això demostra "una incapacitat de millora en la gestió dels comptes públics". El comunicat continua dient que "la interpretació que fa López d’aquestes xifres es esbiaixada i partidista, impròpia del rigor que hauria de tenir l’actuació d’un ministre de finances" i afegeixen que "intenta confondre als ciutadans".
D'altra banda, Demòcrates per Andorra ha denunciat a través d'un comunicat que els informatius de la televisió pública dediquen al PS i al Govern el 68% del temps d'informació política. En aquest sentit, els demòcrates assenyalen que els minutatges de les darreres tres setmanes revelen que Andorra Televisió ha dedicat en els seus informatius un total de 106 minuts a notícies relacionades amb l’Executiu o el Partit Socialdemòcrata, enfront els 33 minuts dedicats a Demòcrates per Andorra, els set i mig d’ApC o els deu minuts d’informació relacionada amb els Verds.
Segons apunta DA al comunicat, les notícies relacionades amb el Govern i el PS han ocupat de mitjana entre el 28 de febrer i el 20 de març (les tres setmanes anteriors a l’inici de la campanya electoral), el que suposa dues terceres parts de tota la informació política nacional que ha emès la televisió pública.

DA també destaca l’increment de notícies directament relacionades amb el PS durant la setmana del 14 al 20 de març. Segons han comptabilitzat, al llarg de set dies el Partit Socialdemòcrata ha estat present als informatius durant 24 minuts, davant els 14 que s’han dedicat a Demòcrates per Andorra, els 4 d’Andorra pel Canvi o els 6 minuts dels Verds d’Andorra.

Finalment, els demòcrates volen deixar constància que durant la setmana del 7 al 13 de març els informatius van emetre 37 notícies relacionades amb l’activitat de Govern, sumades a les 10 del PS, enfront de les 12 notícies que van recollir compareixences i alguns dels diversos actes organitzats per Demòcrates per Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT