PUBLICITAT

Bartumeu creu que el sector financer ha entès que s'ha de treballar en l'aplicació de l'acord monetari

  • Durant la reunió s'ha parlat de l'actuació del Govern socialdemòcrata en matèria financera
    • 10279_aba4
      Un moment de la reunió del candidat a la reelecció com a cap de Govern pel PS, Jaume Bartume, amb els representants de l'ABA. Foto: ANA / N. M.
      El candidat a la reelecció com a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha continuat aquest dimecres amb la ronda de reunions amb els diversos representants dels sectors socials i econòmics del país, i en aquesta ocasió ha parlat amb els representants de l'Associació de Bancs d'Andorra. Bartumeu ha sortit de la reunió "convençut que les entitats bancàries entenen que hem de seguir treballant conjuntament per al futur desenvolupament del calendari d'aplicació de l'acord monetari", i que estan a l'espera de l'evolució de la situació per començar a treballar en el desenvolupament dels textos que han de permetre començar a complir amb l'acord monetari.
      Durant la reunió s'ha parlat de l'actuació del Govern socialdemòcrata en matèria financera, de l'acord monetari, els convenis per evitar la doble imposició i de "la necessitat d'avançar en el tancament d'aquest nou model econòmic amb una llei d'inversió estrangera que permeti l'arribada de nous capitals per ajudar a l'economia productiva". Un altre tema tractat en la conversa han estat les perspectives d'avançar en una ràpida aprovació de l'IVA, "perquè condiciona l'aplicació dels altres impostos".

      La sensació del candidat del PS en finalitzar la reunió ha estat que "no estem en desacord" en relació al calendari d'aplicació de l'acord monetari, i que les entitats bancàries andorranes van ser informades de la posició del Govern. A més, segons el punt de vista de Bartumeu "les entitats financeres volen un Govern fort amb el que puguin tenir una interlocució com la que hem tingut", però ha volgut aclarir que amb això no parlava de cap intenció política dels banquers, ja que aquests no li han manifestat. També ha opinat que "estan raonablement satisfets amb la nostra col·laboració".

      Acusació de DA als alts càrrecs del PS
      Quant a l'acusació de Demòcrates per Andorra als "alts càrrecs governamentals vinculats al Partit Socialdemòcrata" per intoxicar la campanya amb comentaris "en la línia que veuran retallats els seus drets laborals en cas que DA guanyi les pròximes eleccions", Bartumeu no ha volgut opinar perquè ha assegurat que encara no se n'havia assabentat.  En tot cas ha manifestat que "si no tenen res més a fer que fer comunicats sobre el que diuen els militants del Partit Socialdemòcrata, això és una campanya una mica pobra". A més, ha afegit que caldria saber la posició de DA en relació a la funció pública i si creuen que és necessària una reforma i si pensen que s'ha d'aprimar l'Administració.

      Comenta aquest article

      PUBLICITAT
      PUBLICITAT