PUBLICITAT

Escaldes rectifica el POUP per rebre les cessions en terreny

  • El Comú aprova un reglament per obligar a la instal·lació de les plaques indicatives dels carrers
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Meritxell Sangrà i Montserrat Capdevila presideixen, ahir, la sessió del Comú d'Escaldes-Engordany Foto: COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

El Consell de Comú d'Escaldes-Engordany va aprovar provisionalment una modificació del Pla d'Ordenament Urbanístic Parroquial (POUP) per tal de rectificar i complir amb la sentència dictada pel Tribunal Superior en la que s'estableix que el 15% de cessió obligatòria en el desenvolupament de les unitats d'actuació ha de ser en forma de terreny i no amb «cessions econòmiques». La sentència declarava nul el pla parcial per a la unitat d'actuació del Falgueró i el conveni signat amb els privats. Així ho van explicar tant la cònsol major, Montserrat Capdevila, com el conseller d'Urbanisme, Marc Calvet, en la sessió que es va celebrar ahir.

El Comú havia de rebre en concepte de cessió obligatòria un local i places d'aparcament, a més del Roc de Sant Pere. Ara es rebran uns 2.300 metres quadrats, tot i que caldrà esperar al nou desenvolupament de la unitat d'actuació per aclarir el terreny exacte que passarà a ser comunal. Capdevila va recordar que en el local que el Comú havia de rebre s'havia pensat instal·lar-hi una biblioteca, però quedarà per al «proper equip comunal» la decisió de què es pot o vol fer en els terrenys que finalment es rebin.

També en l'àmbit de l'urbanisme, el Comú va informar de la sentència que ha pronunciat el Tribunal Superior en relació a la zona del Clot d'Emprivat. Els magistrats donen la raó a la corporació comuna, pel que els propietaris hauran de cedir el terreny que falta fins arribar al 15% obligatori. El Comú ja va rebre al voltant d'un 13%, tal com s'establia en el conveni signat amb els privats, però en aprovar-se el POUP, la cessió havia de ser del 15% i per tant el Comú els va reclamar la resta. Aquesta decisió va motivar el recurs dels privats. El Tribunal Superior finalment ha dictat que el Comú va actuar d'acord amb el dret.

El ple va autoritzar les cònsols per signar els convenis de cessió de terreny anticipada en favor del Govern per a la construcció d'una rotonda a la CG3, a la sortida d'Escaldes-Engordany.

Finalment, també es va aprovar una ordinació per la qual s'obligarà als propietaris dels edificis de la parròquia a instal·lar les plaques indicatives dels carrers, així com la numeració dels edificis. Aquest reglament establirà les característiques de les plaques (que seran comunals), la ubicació d'aquestes, el procediment de retolació i també inclourà sancions per a les infraccions. La cònsol major va comentar que actualment hi ha molts carrers sense placa indicativa a les cruïlles, cosa que desorienta els visitants.

Comerç inactiu / El Comú va acordar l'encàrrec a la secretaria general per presentar un projecte de modificació de l'ordinació tributària per tal de recuperar la figura de «comerç inactiu». Capdevila va explicar que aquesta figura ja havia existit amb anterioritat, i que el que es vol és l'exoneració de taxes i impostos als negocis que aturin la seva activitat temporalment. Això evitarà als titulars donar de baixa el negoci i tornar a abonar la totalitat de les taxes i impostos en reprendre l'activitat. La nova ordinació haurà d'establir la durada mínima i màxima de la inactivitat. Capdevila va justificar la mesura d'ajuda al comerç comentant que «tots sabem que és un moment difícil».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT