PUBLICITAT

Jutjat un home acusat d'extorsió els seus empleats amb la CASS

  • El processat demanava 200 euros als treballadors amenaçant-los que els despatxaria
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Passadissos de la Batllia en una vista anterior. Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts va jutjar ahir un home acusat d'extorsió en grau de temptativa per uns fets ocorreguts entre el 2005 i 2006, quan l'acusat suposadament extorsionava els treballadors de la Pensió Albert enviant unes cartes on els hi demanava que li paguessin 200 euros cada mes o si no els donaria de baixa de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i els faria fora de l'empresa.

L'acusat era el prestanoms del propietari de la pensió, que en ser d'origen francès no podia muntar un negoci al seu nom al Principat.

El Ministeri Fiscal demana un any de presó condicional qualificada al processat a condició que segueixi un tractament a la Unitat de Conductes Addictives (UCA) per la seva addicció a l'alcohol, ja que pateix una patologia crònica. D'altra banda, el fiscal considera que va donar de baixa de la CASS a diversos treballadors i aquest fet és una forma d'intimidació i es considera un delicte d'extorsió en grau de temptativa al demanar diners a canvi.

En el judici es van aportat com a proves documents de la CASS, on alguns treballadors havien estat donats de baixa per l'acusat, i algunes cartes que el processat va reconèixer que estaven escrites amb la seva lletra però que no recordava.

Els treballadors van reconèixer que mai s'han sentit amenaçats per l'acusat i que no li tenen cap por perquè no és una persona violenta.

Per la seva part, la defensa del processat considera que com a soci majoritari de l'empresa, l'acusat sí que podia donar de baixa de la CASS els treballadors, i que ho feia perquè no rebia els diners que l'amo de la pensió havia de donar-li a canvi que ell prestés el seu nom per a poder muntar el negoci. D'altra banda, també considera que el processat no exigia diners als treballadors sinó que demanava que li donessin els diners que ells li pagaven al propietari per viure a la pensió, ja que només volia cobrar els diners que li pertanyien com a soci.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT