PUBLICITAT

El Jam Extrem, una nova aposta de futur

  • La prova és puntuable per al Circuit Pirineus i es disputa els dies 26 i 27
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

El pròxim cap de setmana es disputa a Arcalís la primera edició del Jam Extrem, organitzat pels joves de la parròquia d'Andorra la Vella i que compta amb la col·laboració del Comú de la capital i Vallnord. La competició està dirigida a riders majors d'edat tant andorrans com de fora del país, de moment hi ha 32 inscrits dels quals només 6 són andorrans i el que s'espera per part de l'organització és que el caire amateur que tindrà aquesta edició inicial canvii la pròxima temporada amb l'aposta de futur per poder optar «a dues estrelles» que li permetrien rebre especialistes internacionals. La prova, que forma part del Circuit dels Pirineus, es disputarà sota la normativa del Freeride World Tour.

La intenció dels organitzadors, encapçalats per l'andorrà Dani Fornell, és acostar-se al nivell del Dorado Freeride, que en suma tres estrelles, el que seria «una segona divisió de la Copa del Món», segons va afirmar Fornell ahir durant la presentació de l'acte al Comú d'Andorra.

IMPLICACIÓ DE LA FAE / Fornell va aprofitar la presentació per demanar implicació al Principat per una modalitat esportiva que guanya adeptes amb el pas del temps. De fet, el rider andorrà va dir que veu semblances entre la situació del freeski i la del freeride, amb la diferència que la primera especialitat forma part de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), i la segona no. «Espero i desitjo que la FAE contempli fer una secció de freeride», va dir Fornell, que va assegurar que ja hi ha clubs com «el SEC o l'ECOA que ja en tenen». Els problemes són diversos ara per ara, com que els riders catalans sí que estan assegurats per la Federació Catalana de Muntanyisme, però a Andorra no existeix aquest suport.

Les inscripcions encara estan obertes, i es podran fer fins i tot divendres 25 de 18.00 a 22.00 al Comú d'Ordino, tant per esquí com surf de neu. També es poden inscriure els interessants mitjançant la plana web www.jamjove.com.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT