PUBLICITAT

Vela acusa Martí de fer "demagògia electoralista" en anunciar que ajornarà l'Arxiu

  • La ministra de Cultura assegura que el projecte és "inajornable" i que seria una mostra "d'irresponsabilitat política" no dur-lo a terme
22032011-velaicamp
Josep Maria Camp i Susanna Vela aquest dimarts a l'edifici administratiu del Govern Foto: ANA / J. A. G.
La ministra de Cultura, Susanna Vela, ha acusat aquest dimarts al candidat a cap de Govern de Demòcrates per Andorra (DA), Toni Martí, de fer "demagògia electoralista" per haver anunciat que si arriba al Govern ajornarà la construcció de l'Arxiu Nacional a la Massana. Vela ha assegurat que aquest projecte és "inajornable" i que seria una mostra "d'irresponsabilitat política" ja que l'arxiu necessita de forma "urgent" un canvi d'ubicació per garantir la bona salvaguarda de la documentació històrica del país. Vela ha fet aquestes declaracions en el marc de la signatura de la cessió de terrenys per part del Comú de la Massana al Govern per a la construcció futura de l'Arxiu.

Susanna Vela ha recordat que les instal·lacions actuals de l'arxiu "són precàries i fa molt de temps que han quedat obsoletes". Així mateix, ha assenyalat que "l'emplaçament no és adequat" i l'espai "és clarament insuficient" per a la custòdia del patrimoni documental del país.

Vela, que abans de ministra de Cultura era la directora de l'Arxiu, ha assegurat que "en moltes ocasiones els experts i tècnics han reivindicat una millora per poder exercir en millors condicions la seva feina" i que les demandes es remunten als anys 1990.

Per la seva banda, el cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, ha afirmat que el Comú està disposat a continuar col·laborant en projectes culturals com el de l'Arxiu i ha recordat que ja ha cedit terrenys al Govern en tres ocasions. Ha manifestat, a més, que el projecte de l'arxiu, que voldria que es fes "el més aviat possible", suposarà un revulsiu per a la parròquia.


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT