PUBLICITAT

Nomen acusa el PS d'usar l'administració per "donar accés a una xarxa de privilegis als amics"

  • El candidat d'ApC ha considerat que, en aquesta legislatura, el Govern socialdemòcrata "no ha respectat la Llei de la funció pública en molts casos"
22032011-nomen
Eusebi Nomen aquest dimarts al matí davant de l'edifici administratiu del Govern. Foto: ANA
El candidat a cap de Govern d'Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, ha proposta aquest dimarts al matí lluitar contra "les corrupteles i amiguismes" en l'administració pública mitjançant la creació d'una finestreta única en la qual "tot ciutadà podrà denunciar anònimament qualsevol indici o prova que conegui". Nomen ha explicat que la Fiscalia "haurà d'actuar d'ofici per veure què està passant" i s'establiria "una justícia exprés per a aquest casos". Nomen ha comentat que en aquestes situacions de corrupció "la impunitat ha existit massa sovint a Andorra" i ha dit que "el PS ha demostrat que no ha estat capaç de solucionar-ho" i que, a més a més, "ho ha practicat encara més obertament". Nomen troba que el PS ha demostrat en aquesta legislatura que "consideraven que els hi era degut després de 20 anys d'oposició que els seus entressin a la xarxa de privilegis". El candidat d'ApC ha reiterat que "no pot ser que existeixi aquesta percepció sobre els poders polítics" com a mecanismes que "hagin de donar accés a una xarxa de privilegis als amics, als companys d'escola o el que sigui perquè no té cap sentit".

Nomen ha afirmat que a Andorra hi ha "una administració polititzada" que s'usa com a "sistema de pagament de favors polítics", fet que "provoca unes ineficiències clares". El candidat d'ApC ha considerat que, en aquesta legislatura, el Govern socialdemòcrata "no ha respectat la Llei de la funció pública en molts casos" si bé ha afegit que "venim d'un passat on aquestes pràctiques es feien impunement". Aquest context fa que "la majoria silenciosa se senti decebuda i es distanciï de la política" davant d'un "sentiment d'impunitat".

Per a Nomen 'el més important és que aquesta xarxa de poder impedeix que els petits i mitjans empresaris puguin accedir a les bones feines i als contractes amb igualtat d'oportunitats'. Ha subratllat, a més, que 'la impunitat vers l'amiguisme i la corruptela és un sostre per a l'activitat dels petits i mitjans empresaris a allà on sí poden accedir els poderosos'.

Així mateix, ha afirmat que "l'amiguisme també és un sostre pel ciutadà que no forma part d'aquesta xarxa, que som la majoria", perquè veu "com no pot accedir a les bones feines" i que "quan ve a l'edifici administratiu de Govern observa que no rep un tracte correcte, sinó sovint un menysteniment, mentre que el poderós té totes les facilitats i va a veure al ministre sense haver de passar per la finestreta única administrativa".

Reunió amb l'ABA
D'altra banda, Nomen s'ha reunit aquest dimarts al matí amb representants de l'Associació de Bancs d'Andorra (ABA) amb els quals, segons ha explicat, s'ha trobat en "sintonia" pel que fa a la posició d'ApC respecte a l'acord monetari. Nomen ha dit que entén que l'ABA està d'acord en que la signatura de l'acord monetari no pot suposar una pèrdua de sobirania per part d'Andorra. També estarien d'acord en què s'hauria de fer l'anàlisi de les conseqüències per Andorra d'assumir les directives de la UE. Sobre el posicionament de l'ABA expressat públicament entorn a l'acord monetari, Nomen ha dit que entén que l'associació va expressar-se "favorablement a que el Govern està fent la feina que ha de fer i no crec que hagi anat més enllà d'això".

Pel que fa al dèficit del Govern anunciat aquest dilluns amb xifres que mostren una reducció del 50% respecte l'any 2009, Eusebi Nomen ha dit que no té cap mèrit de gestió perquè és una "conseqüència de la situació en la que el Govern no pot gastar perquè no té el permís del Consell General, es produeix menys despesa i, per tant, menys dèficit".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT