PUBLICITAT

Dissenyat el teatre del llac

  • Amb un pressupost de 300.000 euros es preveu que a la tardor comencin les obres de l'amfiteatre a Engolasters
P.G.
ENCAMP

Periodic
Una imatge virtual de com quedarà la graderia i l'escenari de l'amfiteatre d'Engolasters. A dalt a l'extrem es veu el dibuix del llac amb tots els elements projectats en diferents fases. Foto: FEDA

la proposta anunciada pel cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, de fer un amfiteatre al llac d'Engolasters té ja l'avantprojecte redactat. Es tracta d'una iniciativa ambiciosa, la primera fase de la qual ja té xifres i terminis. El cost aproximat per construir una graderia i l'escenari és d'aproximadament 300.000 euros i es vol que es comenci a executar a partir de la tardor vinent. Així ho va explicar ahir el ministre de Medi Ambient, Agricultura i de Patrimoni Natural, Vicenç Alay, qualificant aquest estudi de millores al llac d'Engolasters com un «projecte de país».

FEDA, com a propietària de part del terreny on s'han projectat aquestes millores del llac d'Engolasters, ha elaborat ja l'avantprojecte després que el comú encampadà proposés la idea. Es tracta d'una iniciativa que pretén promoure al màxim la potencialitat que té aquest paratge natural entre els termes d'Encamp i d'Escaldes-Engordany.

La primera fase suposa la construcció d'una graderia que en un inici es farà per albergar 800 persones però que pot arribar a tenir una capacitat final de 2.000 espectadors. Aquesta graderia anirà a l'extrem proper al camí de les Pardines on actualment es troba les instal·lacions de canonades per donar entrada a l'aigua del llac. A més de la graderia es contempla també l'habilitació d'un escenari i d'altres tres plataformes flotants que serviran com a base per instal·lar, si cal, altres escenaris per a grans actuacions i que agafaria part de la superfície del llac. En aquest cas l'escenari seria movible.

ARQUITECTURA ORGÀNICA / Tant la graderia com l'escenari estan dissenyats «com arquitectura orgànica perquè l'interès és que es quedi integrat en el paisatge», va explicar Alay. Aquesta integració es pretén aconseguir amb materials com formigó i fusta per a les graderies.

Les altres fases contemplades en l'avantprojecte ja no depenen de la parapública i del Govern sinó dels altres propietaris que són els comuns d'Encamp i d'Escaldes-Engordany.

La part corresponent a Encamp suposa la millora de la pista actual per la qual poden circular ara alguns vehicles i la creació d'una passera de fusta per a vianants paral·lela i més pròxima al llac. La millora de la pista suposa mantenir l'amplada i generar uns sobre-amples per al creuament de vehicles. Es restringirà el seu ús només per a l'abastiment dels restaurants de la zona i es preveu mantenir el mateix aspecte però amb un material nou de ferm anomenat «aripaq». Un altre possible ús contemplat per aquesta pista és el d'un minibus perquè sigui un servei més de transport públic. Uns metres més avall gairebé a l'altura del llac i paral·lel a aquesta pista es preveu la construcció d'una passera de fusta integrada en el paisatge per ús exclusiu de persones i que pretén sumar-se a la resta d'elements del llac.

La tardor s'ha fixat com a termini idoni ja que l'estiu és una època de molta afluència de públic al llac d'Engolasters i no es vol entorpir amb l'inici de les obres de la graderia i de l'escenari segons va explicar el ministre de Medi Ambient.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT