PUBLICITAT

CTRASA resta 4,3 milions d'euros en els beneficis de FEDA

  • La xifra de negoci de la parapública ha aconseguit 55 milions d'euros, l'1% més que al 2009
P. G.
ENCAMP

Periodic
El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay i Albert Moles, director de FEDA, ahir. Foto: ANA

L' afer del Centre de Tractament de Residus (CTRASA) ha suposat la reducció de 4,3 milions d'euros en el resultat de beneficis dels comptes de FEDA, segons va explicar ahir el director de la parapública, Albert Moles. Tot i això, la xifra de negoci va arribar als 55 milions d'euros, un 1,1% més que l'any anterior i degut a l'augment de la demanda d'electricitat. Aquest increment d'energia preocupa a FEDA per l'augment dels costos del mercat que es veu assetjat per tota la sèrie d'esdeveniments mundials (Líbia i el Japó) que fan variar les tarifes i que tenen en incertesa les previsions dels recursos.

El cash flow net, o liquiditat de l'empresa, ha estat el més afectat dels comptes de la parapública. De 9,8 milions en el 2009 es va veure reduït l'any passat en 2,9 milions d'euros. Paral·lelament el benefici net va passar de 15,5 milions d'euros a 12 milions. La reducció dràstica de la liquiditat de l'empresa ha estat l'afectada per la problemàtica esdevinguda a CTRASA. Segons va explicar Moles dels 4,3 milions d'euros que han repercutit de forma negativa en el benefici net de FEDA, 2,5 milions s'han restat per la pèrdua de valor en les participacions que té la parapública al Centre de Tractament de Residus, i 1,6 milions d'euros ha estat el que s'ha perdut per fer front a l'ampliació de capital de CTRASA. Per la seva banda, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Partimoni Natural, Vicenç Alay, va remarcar la repercussió negativa que ha tingut en els comptes de FEDA tot el que ha esdevingut en el centre de tractament de residus i es va negar a fer cap valoració més que la de recordar que hi ha dos expedients oberts a la Batllia, el que correspon al contracte de serveis dels socis estrangers i el dels sobrecostos detectats a l'auditoria.

En el capítol d'inversions la xifra continua baixant, ja que l'any passat FEDA només va invertir gairebé 13 milions d'euros, 10 menys que l'any anterior. Els 13 milions han pogut costejar l'estació de Grau Roig, línies d'alta tensió i el cablejat per al túnel del Grau Roig que serveix per tenir una millor connexió amb la subestació de França. La millora en la distribució i l'augment de línies han estat altres inversions que va destacar Moles.

PRODUCCIÓ RèCORD / L'evolució de la producció d'electricitat a Andorra va aconseguir l'any passat una xifra rècord de 113 Gwh. Aquesta evolució ha correspost a l'augment de la demanda, que també s'ha vist incrementada en el 2%. On més ha crescut la demanda ha estat en la calefacció elèctrica, així ho reflecteix l'evolució de la demanda en els mesos d'hivern, on al novembre es va incrementar en el 9,3%.

El nombre de clients, per altra part, es manté com els anteriors anys, el 81% dels quals estan satisfets i només el 14% estan poc satisfets. Altres dades destacades ahir pel director de la parapública van ser la reducció de la taxa d'incidència d'accidents de treball i l'augment de la qualitat del servei que es mesura en el temps que es tarda per solventar un tall elèctric, i que l'any passat va ser d'una mitjana de tres minuts, segons va explicar Moles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT