PUBLICITAT

Accident mortal al Pas de la Casa

  • Al vehicle hi anaven 28 persones, dues de les quals es troben en coma i dues més, en estat molt crític
  • Fins a la zona s'han desplaçat efectius francesos i andorrans per fer les tasques de rescat

20062010_615
Els efectius desplaçats a la zona, a punt de procedir a l'aixecament dels dos cadàvers: una dona de 52 anys i un home de 35, aquesta tarda. Foto: TONY LARA

MARC RODRÍGUEZ / IRENE CASASAYAS
L'OSPITALET / ESCALDES-ENGORDANY

Una dona de 52 anys i un home de 35, tots dos de nacionalitat francesa, han mort aquesta tarda després que un autobús que circulava des del Pas de la Casa en direcció França sortís de la carretera entre les 14.15 i les 14.30 hores de la tarda i acabés bolcant a la carretera RN-22, molt a prop de la frontera francoandorrana. Efectius andorrans han contribuït a les tasques de rescat, juntament amb els Bombers i la Gendarmeria francesa.
Com a resultat de l'accident dues persones es troben en coma i dues més estan molt greus. Una d'aquestes, una dona de 42 anys ha estat traslladada en helicòpter amb amputació d'un braç fins a l'hospital de Perpinyà, i una de 24, amb amputació d'una cama, ha sigut derivada fins a Tolosa. Una tercera persona també ha resultat ferida greu, en aquest cas amb lesions a la zona de la mandíbula, segons van explicar els Bombers i la Gendarmeria francesa.
A l'autobús hi viatjaven 28 persones, de les quals 12 han resultat ferides lleus i han estat ateses en un hospital de campanya muntat prop de l'Ospitalet, on també s'ha començat a donar suport psicològic a les persones que ha estat necessari. La resta d'ocupants han sortit il·lesos.
El conductor, que ha patit lesions de traumatisme craneoencefàlic, ha pres declaració davant dels agents francesos per tal d'ajudar a aclarir les causes del sinistre i la Gendarmeria ha indicat que s'estudien hipòtesis com ara que el conductor s'adormís o bé que efectués un fort viratge com a reslutat d'algun imprevist a la carretera. El mal temps que feia a la zona en els moments del rescat, amb un fort vent i neu, també podrien haver contribuït a l'accident, a més d'una significativa capa de boira a la zona a primera hora de la tarda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT