PUBLICITAT

El campus, el vial i l'escola dels Horts del Riu, les prioritats d'UL

  • Les candidates lamenten que el Govern hagi aturat «tots els projectes» lauredians
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Bastida i Gil, ahir durant la presentació. Foto: ANA / M. T.

Unió Laurediana se sent abandonada pel Govern pel que fa al desenvolupament de la parròquia. Tal i com van denunciar les cares visibles de la candidatura, Montserrat Gil i Roser Bastida, «tots els projectes que tenia Sant Julià han estat aturats aquests darrers dos anys». Bastida va posar els exemples del vial de Sant Julià, el campus per l'ampliació de la Universitat d'Andorra i les escoles de segona ensenyança als Horts del Riu. Tres projectes ara en stand by i que impulsaran si aconsegueixen representació al Consell General.

La candidatura d'Unió Laurediana va presentar ahir el seu programa acompanyats dels dos cònsols de la parròquia, Josep Pintat i Enric Sangrà. Pintat va adherir-se a les crítiques exposades per les dues candidates, i va culpar al Govern d'haver «retornat Sant Julià a les portes del segle XVII», a causa de les seves negatives a tirar endavant projectes «per activar la parròquia». Aquests aspectes han afavorit la situació de crisi econòmica que viu el país, va denunciar el cònsol. Una crisi que té «noms propis: el PS i Bartumeu», va manifestar.

Precisament la lluita contra la crisi econòmica és el punt de sortida del programa electoral d'UL. Per tal de pal·liar-la, proposen solucions com facilitar els tràmits per impulsar iniciatives empresarials tan nacionals com foranes, flexibilitzar els horaris comercials (rebutgen el tancament dels diumenges a la tarda), crear projectes temàtics amb fort atractiu o apostar per l'autoregulació dels sectors que ja funcionen, «com és el cas de l'agricultura i la ramaderia», va exposar Bastida.

També davant la crisi, i per incentivar la creació de llocs de treball, l'exministra d'Educació va reiterar la importància de desencallar l'ampliació de l'UdA amb el seu corresponent nou campus universitari. Des d'UL aposten per «internacionalitzar» la universitat i «fer-la créixer de la mà de centres estrangers de prestigi, establint convenis amb universitats europees i americanes», va manifestar Bastida. La intenció és propiciar, entre d'altres, estades d'estudiants i de professors.

Una artèria imprescindible / També el vial lauredià ha de ser una prioritat, i per sobre del de la Massana, ja que es tracta d'una «artèria imprescindible del sistema de circulació nacional», va manifestar Bastida. La candidata va assegurar que finalitzaran la variant si entren al Consell.

El programa d'UL prioritza al 100% la parròquia laurediana, un fet del qual ahir UL no va voler amagar-se. Gil va definir aquest projecte electoral com «no molt ampli, però sí molt contundent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT