PUBLICITAT

Els Verds proposen «un pla de xoc» transversal per ajudar els 'Ni-ni'

  • Escoda lamenta que Ocupació no faci bé el seu paper de corretja de transmissió entre empresaris i aturats
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Antònia Escoda, Oliver Valero i Joel Samper davant de l'oficina del Servei d'Ocupació, ahir Foto: ANA / N. S.

Els estudiants que ni estudien ni treballen, coneguts com la generació Ni-Ni, van ser el focus temàtic de la jornada de campanya dels Verds d’ahir. El partit ecologista va alertar que aquest fenomen ja és una realitat social a Andorra, i que l’única manera de pal·liar-ho és a partir del treball conjunt de totes les parts implicades. Antònia Escoda, la número dos de la llista, va exposar la necessitat de crear «un pla de xoc» entre els ministeris de Benestar i Educació, els comuns, els educadors de carrer, els centres escolars i també els empresaris». Escoda va reclamar «més solucions» i va exposar com a possible opció «la reintegració d’aquests joves al sistema educatiu».
El grup ecologista va demanar més polítiques actives en aquest sentit, i per fer més explícita la seva crítica a la gestió per frenar els desocupats va realitzar un acte de campanya davant les oficines del Servei d’Ocupació.
Escoda va manifestar que aquest servei  s’encalla a l’hora de gestionar correctament la comunicació entre l’oferta i la demanda. Per una banda, va denunciar que moltes de les 500 persones escrites «denuncien que no els truquen mai», i per l’altra part, «els empresaris no troben sortides a les ofertes de treball que ells donen.»
La número dos dels Verds va posar l’exemple del Pas de la Casa, on els empresaris denuncien que hi ha un centenar de llocs de treball a cobrir, una situació que no entén perquè coneix «persones disposades a treballar al Pas». Davant aquesta situació, Escoda va concloure que al Servei d’Ocupació, «hi ha alguna cosa que no funciona».

Més participació empresarial / Els Verds van proposar més formació per a adaptar els treballadors sense feina a les ofertes actuals que hi ha al mercat, i van recalcar la importància que l’empresariat participi activament a aquests programes, ja que ells «són els que tenen la clau perquè    ho viuen diàriament».
La número dos de la llista va recordar que des de l’inici de la crisi s’han destruït fins a 5.000 llocs de treball i que hi ha força més persones sense feina a més de les inscrites a Ocupació, degut a que aquestes no confien amb que el servei els pugui ajudar.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT