PUBLICITAT

Dos morts i 12 ferits de diferent grau en un accident d'autocar prop de la frontera francoandorrana

  • Dels 25 passatgers, una persona encara es troba atrapada sota l'autobús
  • S'ha habilitat un hospital de campanya a l'Ospitalet per atendre els perjudicats del sinistre
IRENE CASASAYAS / MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY / L'OSPITALET

20062010_290
Els efectius desplaçats a la zona a punt de fer l'aixecament dels cadavers aquesta tarda. Foto: TONY LARA

Un autocar que transportava unes 25 persones a bord ha patit un accident quan s'ha sortit de la carretera N-320 a l'altura del Pas de la Casa, però ja en territori francès. Els resultats del fatal sinistre són dos morts, un home de 35 anys i una dona de 52 anys, i 10 ferits de diversa consideració. La Germanderia francesa ha informat que els Bombers estan intentant evacuar una altra persona que continua atrapada sota de l'autobús. El conductor del vehicle ha sortit il·lès de l'accident.

Segons van comunicar les autoritats franceses, semblaria que el fort vent que bufava i la neu de la calçada hauria provocat que l'autocar rellisqués de la calçada i acabés bolcant. El succés ha tingut lloc prop de les 15 hores.

El batlle ja ha procedit a aixecar els dos cadàvers i a hores d'ara els pèrits estan fotografiant el lloc de l'incident.

Al lloc dels fets s'hi han desplaçat quatre helicòpters (EMS, Preparació per a Emergències i Germanderia) per evacuar les víctimes. Tanmateix, s'ha habilitat un hospital de campanya a la població d'Ospitalet per atendre els perjudicats.

L'Agència de Mobilitat d'Andorra ha assenyalat que el succès ha tingut lloc prop de les 14.45h i que aquest ha suposat el tall de la carretera N-320 provocant retencions de fins a 3,5 quilòmetres. Efectius del cos de Bombers d'Andorra estan col·laborant en les tasques d'evacuació. Les autoritats andorranes han ofert la seva col·laboració a les de l'Estat veí.

L'autocar viatjava d'Andorra en direcció a Carcassona. A hores d'ara, la circulació a la via ja s'ha restablert.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT