PUBLICITAT

Quan la influència de la lluna repercuteix en el sabor

  • La setmana que ve està previst que surti la cinquena varietat d'Alpha, Crepúscle, una cervesa negra feta amb unes peculiars condicions
P. G.
ORDINO

Periodic
Pere Lòpez i Antoni Medina, ahir en la visita a les instal·lacions de l'empresa. Foto: TONY LARA

Ja són 14 els establiments (hotels, restaurants i cerveseries) que comercialitzen la cervesa Alpha, made in Andorra. Es tracta d'una elaboració artesanal i per aquest motiu les grans superfícies comercials no estan contemplades com aparador d'aquest producte. A més, la producció és limitada i ara per ara s'està fabricant 600 litres a la setmana, quantitat que suposa unes 1.500 ampolles aproximadament.

Aquestes xifres són tot un èxit si es té en compte que només fa unes setmanes que la cervesa andorrana està al carrer.

L'empresa ja ha fet fins a quatre tipus de cervesa i tots estan a la venda, ara però queda per comercialitzar el darrer que té unes especificitats si més no peculiars. Es tracta de la cervesa negra que l'empresa ha elaborat i que no és una cervesa negra com qualsevol altra. El seu nom dóna algunes pistes. Sota el rètol de Crepuscle, l'empresa andorrana ha aconseguit una cervesa amb «una graduació força alta i un sabor suau», va explicar Antoni Medina, un dels socis.

El secret és revelat perquè és molt difícil d'aconseguir. Les condicions que fan que la cervesa tingui aquest sabor suau són una producció a més de 1.000 metres d'alçada, l'almasserada i la primera fermentació es fan en lluna nova i la maduració i l'embotellament es fan en lluna plena.

«Hi ha molts escrits antics que parlen de la influència de la lluna i de l'alçada», explica Medina. Aquestes són les raons de l'especificitat d'aquesta cervesa negra que amb una graduació tant alta obté un sabor suau.

La Alpha, la Pylser, la torrada, la doble, i ara la Crepuscle, són les varietatas que l'empresa andorrana té previst treure al mercat nacional la setmana vinent. L'expansió a l'exterior està pendent de l'evolució de l'empresa.

Ubicats a la Cortinada, Alpha té uns mesos d'existència i té noves iniciatives per créixer en un mercat que ara per ara controla i que vol potenciar i expandir-se en els límits que una producció artesanal com aquesta té fixats com és la vintena de dies que dura tot el procés per elaborar aquest producte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT