PUBLICITAT

La recollida de residus va augmentar un 2 per cent l'any passat

  • Durant els darrers 12 mesos es comptabilitzen un total de 24.815 tones de materials
EL PERIÒDIC
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
Uns operaris treballen al Centre de Tractament de Residus. Foto: TONY LARA

El Departament de Medi Ambient va informar ahir que durant l'any passat es van recollir 29.615 tones de materials, tot i que sota els conceptes definits pel Departament d'Estadística, es comptabilitzen un total de 24.815 tones, que representen un 2% més que l'any anterior.

Segons dades de l'any passat la recollida, tractament i exportació de residus ha sofert una disminució respecte l'any 2009 en materials com bateries (-7,4%), pneumàtics (-6,7%), olis minerals (-3,7%), frigorífics (-3,5%) i metalls (-1%, que inclou la ferralla exportada).

Per altra banda, cal destacar l'augment en les exportacions de vidre pla (23,4%), envasos (11,6%), i a més distància, els olis vegetals (6,3%) i el paper i cartró (5,3%).

Segons el Departament /d'Estadística, la gran majoria de residus tractats en el Centre de Tractament de Residus corresponen a residus sòlids urbans, representant el 90,2% del total, mentre que els residus assimilables a urbans (que incorporen els residus voluminosos com la fusta) representen un 7,9 %. Les dades assenyalen que aquests dos conceptes han reduït el volum de residus, en un -3,5% pels residus sòlids urbans, i un -6,5% pels assimilables a urbans.

Cal tenir en compte que en aquests totals no es comptabilitzen els residus com fangs humits i secs provinents de les estacions depuradores d'aigües residuals, que han acumulat 3.255 tones.

El Departament d'Estadística per homogeneïtzar criteris de presentació de dades amb el Departament de Medi Ambient, ha establert totes les sèries en unitats de tones de material recollit, tractat o exportat, validant totes les sèries i dades publicades. Per tant, al barrejar-se recollida selectiva amb residus exportats, és molt possible que la suma dels totals no coincideixin amb les xifres publicades pel Departament de Medi Ambient. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT