PUBLICITAT

24 empreses s'acullen al finançament preferent

  • La majoria dels plans han rebut crèdits tous al voltant dels 100.000 euros
EL PERIÒDIC
ORDINO

El ministre d'Economia i Finances, Pere López, va visitar ahir al matí dues de les empreses que s'han acollit als programes de finançament preferent per a empreses, i va aprofitar per anunciar que ja s'han concedit crèdits a 24 negocis per un valor de 2,5 milions d'euros, i que encara hi ha més d'una vintena de projectes que estan en procés d'avaluació, i d'altres futurs empresaris que s'han mostrat interessats. La valoració del ministre és molt positiva, ja que va assegurar que és un èxit «aconseguir que en menys d'un any s'hagin creat o renovat 24 empreses». La fàbrica de cervesa Alpha és un dels negocis que s'ha dotat d'aquesta ajuda per sortir endavant, i ja té dos productes al mercat i tres més que encara està acabant d'elaborar.

El Govern va aprovar els programes de finançament preferent per a empreses el passat mes de març del 2010, i des d'aleshores ja s'hi han adherit 24 projectes als que se'ls ha atorgat un total de 2,5 milions d'euros en crèdits. Segons va indicar el ministre d'Economia i Finances, Pere López, la majoria de plans han rebut crèdits al voltant dels 100.000 euros, però ara hi ha una vintena de projectes a l'espera de ser avaluats, entre els quals es troben alguns d'imports més elevats.

Ahir al matí el ministre va aprofitar per visitar l'empresa Escorta, d'empaquetatge i etiquetatge, i la fàbrica de cervesa Alpha, dues de les empreses que s'han acollit als programes de finançament preferent. Segons López és «un èxit» haver pogut afavorir la creació o renovació de 24 empreses que «sense aquesta ajuda difícilment haguessin pogut tirar endavant». Va opinar que això és positiu per crear llocs de treball i per diversificar l'economia, i concretament, en referència a l'empresa de cervesa, va assegurar que ha estat una iniciativa favorable perquè es tracta d'un producte que no s'havia fabricat mai al país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT