PUBLICITAT

La selecció perd contra Escòcia i Xipre i acaba tercera a l'Europeu

  • Pel fet d'organitzar la fase inicial de Petits Estats accedeix a la final, de nou a Andorra al maig vinent
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'oposat xipriota Kolas esmaixa davant de Parat (14) i Lanza (6), ahir al Poliesportiu d'Andorra. Foto: TONY LARA

La selecció va perdre ahir els dos últims compromisos de la fase inicial de la Divisió de Petits Estats corresponent a l'Europeu que s'ha disputat al Poliesportiu d'Andorra. El primer, contra Escòcia a les onze del matí i el dar- rer a les set de la tarda davant de Xipre. Tots dos amb un contundent 0-3 que la deixa com a tercera classificada i li impedeix obtenir el bitllet a la fase final a la pista, però pel fet de ser el país organitzador accedirà igualment a la següent eliminatòria que de nou es disputarà al Principat, al maig de l'any vinent.

El combinat tricolor es jugava ahir la lluita per un dels dos primers llocs davant dels altres dos favorits, el escocesos, que es preveien d'un nivell similar i Xipre, en teoria molt superior a tots els conjunts. Els britànics, però, van respondre amb un partit seriós i no va donar opció als jugadors que dirigeix Martí Castella, massa depenents de Borrego i Salvador. Per contra el rival jugava amb més alternatives i sobretot basava el seu joc en una defensa agressiva centrada sobretot en aturar els dos referents andorrans que els va funcionar a la perfecció durant l'hora i mitja que va durar el matx.

El primer set va ser el més igualat, amb una Andorra fresca i centrada, però a l'altra banda hi havien Green, Lamont, Edgar i Galloway amb un servei terrible que a fi de comptes va ser un dels factors més decisius. L'altre, el major nombre de recursos ofensius que en línies generals Andorra no va saber com aturar. L'1-0 va arribar amb un 20-25 treballat per a Escòcia, ja que el distanciament de punts va ser progressiu fins al 15-20 que va saber aguantar. Al segon set Escòcia va afegir eficàcia en el bloqueig davant d'una Andorra massa previsible i de nou va succeir el mateix que al principi: avantatge de cinc punts a meitat de set que s'aguanta fins el 20-25. I el tercer va ser més lluitat; Andorra es va fer més sòlida en atac i tot i que Escòcia va fer sis punts seguits amb servei de Green (9-14) el coratge de la tricolor va esvair la renda en contra tot i que al final la balança es va decantar pel bàndol més fort: 23-25.

A la tarda, amb més relaxació pel fet de tenir davant un rival que no pinta res en la Divisió de Petits Països per l'enorme potencial que té en comparació amb la resta, la tricolor va jugar més al seu estil. Xipre es va fer respectar d'inici amb tres torres que fregaven els dos metres i un grup de jugadors que físicament ja intimidaven. Triple 17-25 i derrota sense objeccions, tot i que Andorra va plantar cara fins el meridià dels tres sets. És a dir, fins que Xipre collava i s'escapava per tancar el parcial. A partir d'ara, a esperar un any per tornar a veure la tricolor.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT