PUBLICITAT

DA proposa un gran pacte amb els comuns per exonerar durant un any els nous comerços

  • Demòcrates per Andorra proposa recuperar l'ACA, desencallar la llei del comerç i flexibilitzar els horaris comercials
21032011_marti da
Toni Martí i Vicenç Mateu han exposat les mesures sobre comerç aquest dilluns. Foto: ANA / M. T.
El candidat de Demòcrates per Andorra (DA), Toni Martí, ha tornat a fer èmfasi aquest dilluns en la proposta d'exonerar els nous comerços que s'instal·lin al país dels tributs que hagin de pagar tant al Govern com als comuns durant el primer any. Martí ha dit que per tirar endavant aquesta mesura cal "un gran pacte amb els comuns" perquè és a nivell parroquial on els comerços tenen més càrrega fiscal, amb l'impost de radicació, el d'enllumenat públic, de neteja, etc. Seguint amb l'àmbit comercial, Demòcrates per Andorra proposa recuperar l'Associació de Consumidors i Usuaris, desencallar la llei del comerç, flexibilitzar els horaris comercials, i mantenir el diferencial de preus millorant la gestió, la competitivitat i la professionalitat dels negocis.

Toni Martí, acompanyat del candidat d'Escaldes-Engordany, Vicenç Mateu, ha volgut reiterar la necessitat de facilitar la creació de nous comerços i reduir el nombre de locals buits. Per tant, ha tornat a llançar la proposta que els nous negocis estiguin exempts dels impostos d'obertura que aplica el Govern, així com els tributs comunals, durant tot un any. El candidat de DA i excònsol ha assegurat que "els comuns prefereixen fer aquestes exoneracions que no pas tenir locals buits".

De la seva banda, Mateu ha indicat que una altra de les apostes de la formació és potenciar les noves tecnologies per atreure més visitants. En aquest sentit, ha proposat que en el moment en què el turista passa la frontera, pugui rebre, aprofitant els telèfons d'última generació, les ofertes comercials i les activitats lúdiques que es facin al país. A més, "tenim la mida ideal per ser àgils en aquests temes", ha afegit Mateu.

Mateu ha indicat que cal aprovar la llei del comerç "un tema recurrent dels últims governs" i en el qual coincideixen tots els partits. L'objectiu és regular tots els aspectes del sector per tal que mantingui el seu atractiu. En aquest sentit, per continuar oferint un diferencial de preu, el candidat escaldenc ha proposat millorar la gestió de les empreses, agrupant les centrals de compres i creant economies d'escala, així com fent la venda més professional.

Demòcrates per Andorra també aposta per recuperar l'Associació de Consumidors i Usuaris, perquè "un país comercial no es pot permetre no tenir un organisme que sigui atent a les queixes i suggeriments dels consumidors".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT