PUBLICITAT

FEDA habilitarà al llac d'Engolasters un espai d'oci amb escenaris flotants i graderies per a 2.000 persones

  • La pèrdua de valor de les accions de CTRASA ha repercutit en el benefici net de la parapública en 4,3 milions d'euros
21032011_feda
El director de FEDA, Albert Moles, i el ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Vicenç Alay, aquest dilluns. Foto: ANA / J. A.. G.
El ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Vicenç Alay, en qualitat de membre del consell d'administració de FEDA, ha presentat aquest dilluns a la tarda un avantprojecte de la parapública per convertir el llac d'Engolasters en un espai lúdic i habilitat per a fer-hi espectacles. La inversió seria d'entre 300.000 i 400.000 euros, les obres es farien aquest mateix any i preveuen la instal·lació de plataformes flotants que podrien servir d'escenari per a actuacions, així com la construcció d'un conjunt de graderies de formigó integrades a l'espai natural que podrien arribar a acollir 2.000 espectadors. Alay ha assegurat que l'avantprojecte ha estat avaluat amb el cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, que hi estaria d'acord, i faltaria parlar-ho amb el Comú d'Escaldes-Engordany que hauria d'encarregar-se d'habilitar l'aparcament.

L'avantprojecte que s'ha presentat, a desenvolupar en els terrenys propietat de FEDA, té per objectiu aprofitar "la potencialitat" que té el llac d'Engolasters com a espai d'oci, ha dit Alay, encara que estaria pendent la resolució del tema de l'aparcament del qual se n'hauria de responsabilitzar el Comú d'Escaldes-Engordany, fet que dependria de la seva disponibilitat presupostària.

Per a desplegar la idea caldrà també construir fins a l'indret una passarel·la per als vianants "que no perverteixi la imatge natural", ha advertit el ministre, a la vegada que ha subratllat que les plataformes flotants que s'instal·larien al llac servirien tant d'espai per als visitants del llac com per a la realització d'espectacles que pogués programar qualsevol institució. Ha ressaltat que seria una infraestructura que FEDA posaria a disposició de la comunitat.
D'aktra banda, la xifra de negoci de FEDA al 2010 ha assolit els 55 milions d'euros, segons ha informat aquest dilluns a la tarda el director de la parapública, Albert Moles. Suposa un augment d'un 1,1% respecte al 2009 a causa de l'increment de la demanda de serveis. Moles també ha afirmat que en el passat exercici es van fer inversions per valor de 13 milions d'euros, uns 11 punts per sota dels invertits en el 2009, quan la xifra es va situar en 23,8 milions d'euros. Pel que fa al benefici net, s'ha passat de 9,8 milions d'euros el 2009 a 2,9 el passat 2010, mentre que el cash flow s'ha reduït de 15,5 a 9,8 miliones d'euros, entre altres motius per la previsió de fons destinada a fer front a l'ampliació de CTRASA, segons ha explicat Moles. L'actiu net es queda en 152,3 milions, superant els 145,7 del 2009.
Moles ha presentat l'estat de comptes de la parapública que es van aprovar en el darrer consell d'administració. Pel que fa al volum de negoci ha subratllat que l'increment ve donat per un augment de la demanda "perquè pràcticament les tarifes aquest últim any no s'han tocat".

En el capítol d'inversions, ha explicat que una tercera part s'ha destinat a l'ETR de Grau Roig; una altra a les línies d'alta tensió amb la instal·lació d'un cable entre Encamp i la Margineda que permetrà desmuntar la línia d'alta tensió que va fins a Terra Vella. "Això ens permetrà doblar la connexió entre Encamp i la Margineda, incrementar la capacitat de transport i tenir molta més seguretat perquè, en cas d'avaria amb una de les dues línies, tindrem l'altra", ha afirmat Moles.

Les inversions del 2010 també han inclòs la instal·lació d'un cable de 225 Kw per connectar la nova subestació de Grau Roig amb França i, a banda, també s'ha invertit en distribució, noves línies i capacitat per als clients d'Andorra, a banda de despesa ens sistemes, informàtica, el centre de control i l'adquisició d'algun vehicle.

Moles també ha comentat que pel que fa a la capacitat de FEDA de generar cash flow "ha disminuït una mica, en canvi, el resultat ha disminuït bastant" i això, segons ha dit, és a causa d'una provisió de més de quatre milions destinada, per una banda a la pèrdua de valor de les accions que FEDA té de CTRASA i, per altra banda, per a fer front a l'ampliació de capital de la societat, i "això té un efecte molt gran".

De la seva banda, el ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Vicença Alay, ha subratllat l'afectació que sobre els comptes de FEDA ha tingut l'afer de CTRASA i ha dit que prefereix no fer cap comentari sobre el conflicte perquè es troba en mans de la Batllia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT