PUBLICITAT

Bartumeu i la Cambra tracten sobre la reactivació econòmica

  • Pantebre tem que no s'aconsegueixi la correcta aplicació de la imposició directa
10240_pantebre encaix de mans
El president de la Cambra, Marc Pantebre, i el candidat número 1 d'AraFutur, Jaume Bartumeu s'encaixen les mans al final de la reunió aquest dilluns al migdia. Foto: ANA / DIANA PÉREZ
El president de la Cambra de Comerç d'Andorra, Marc Pantebre, ha explicat aquest dilluns que tot i que la reforma tributària estigui pràcticament enllestida, a falta de l'IVA, tem que no es pugui aplicar de forma correcta, a l'igual que ha passat amb la Llei de comptabilitat. Pantebre, amb la resta de membres de la Cambra, s'ha reunit amb el candidat número u d'AraFutur, Jaume Bartumeu, i ha aprofitat per recordar-li que només un terç dels empresaris ha lliurat els comptes a Govern, fet que ha qualificat de "molt trist". Per aquest motiu, Pantebre ha insistit que cal "molta pedagogia" i li ha confiat a Bartumeu que no vol que passi el mateix amb l'aplicació de la imposició directa, ja que "correm molts riscos". La reunió ha estat "molt intensa" segons el candidat d'AraFutur, i Pantebre ha lamentat no haver pogut veure abans el programa electoral, ja que l'han rebut aquest mateix dilluns.
Els temes que han centrat la reunió entre el CCIS el candidat del PS d'aquest dilluns han estat els que bàsicament interessen a la Cambra, és a dir, la reactivació econòmica i les mesures derivades. Pel que fa a la inversió estrangera, Bartumeu ha reconegut que l'obertura ha de ser "general amb excepcions" i que per tant s'invertiria la filosofia de l'actual Llei.

Jaume Bartumeu ha recordat que el calendari d'execució de totes les reformes té una data marcada que és el segon semestre del 2011, i ha dit que "estem treballant en la perspectiva de desembre 2011", data en la que preveu tenir les negociacions dels convenis per impedir la doble imposició "molt avançades", així com la proposta d'inversió estrangera, i la llei del comerç sobre la taula de discussió de la comissió corresponent.

Pantebre ha coincidit amb el candidat sobre el grau d'obertura de la inversió estrangera. Més enllà de criticar la Llei "el que hem fet és entendre que ha de ser proactiva, perquè hem d'anar a buscar nosaltres la inversió". En aquest punt també han tractat el paper que hauria de tenir l'Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) ja que el president de la Cambra de Comerç entén que si algú ha de captar la inversió estrangera han de ser ells. A més, ha afegit que totes les empreses es troben amb el problema de l'extrema lentitud dels tràmits administratius a l'hora de posar en marxa d'un negoci.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT