PUBLICITAT

Martí: «La gran sensació serà la victòria de DA a Andorra la vella»

  • El candidat afirma que la campanya no és bipartidista però reconeix que només hi ha «dos possibles caps de Govern»
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Martí, acompanyat d'afins al partit, clou l'enganxada de cartells d'Andorra la Vella, ahir. Foto: ÀLEX LARA

L'optimisme del candidat a cap de Govern per Demòcrates per Andorra, Antoni Martí, es va fer palès durant tota la jornada d'enganxada de cartells viscuda ahir. Però va ser a la parròquia de la capital, dominada en les darreres eleccions pels socialdemòcrates i també amb majoria a la Corporació, on va mostrar amb més esma aquesta confiança. Martí, acompanyat del número dos i tres del partit, JordiCinca i Ladislau Baró, i sota la mirada de les representants de la llista territorials, Sílvia Riva i Meritxell Verdú, va apostar fort per la derrota socialista al assegurar mentre fixava el cartell del seu partit que la «gran sensació d'aquesta campanya serà la victòria de Demòcrates per Andorra a Andorra la Vella».

Martí va voler recordar que només començar la seva aventura al capdavant de DA va assegurar que volia fer «dels impossibles possibles», per definir el que passaria a la parròquia de la capital. Va ser en aquest context on va afirmar, ja parlant a nivell nacional, que el país «estava vivint una onada de canvi», la qual «s'acabarà de consolidar el 3 d'abril».

El candidat a cap de Govern va recórrer ahir punta a punta el país en la tradicional enganxada de cartells, començant per les parròquies altes, baixant fins a la de Sant Julià, on va coincidir amb Unió Laurediana, per tornar a pujar fins a la capital i cloure a la seva parròquia per excel·lència, Escaldes-Engordany. El candidat a cap de Govern va assegurar en cloure la jornada que havia notat «bones sensacions» a totes les parròquies. Els afins al partit, així com els candidats a la llista nacional i a les set territorials van anar-se sumant a mesura que avançava el dia, de manera que la cita escaldenca a la plaça Coprínceps va ser la més nombrosa, reunint un important volum de persones.

Va ser precisament a Escaldes on el candidat per DA va manifestar que la campanya de les eleccions 2011 no era bipartidista, malgrat els resultats que pronostiquen les enquestes, amb un Consell General dominat al 100% per DA i el Partit Socialdemòcrata. Martí va demanar «respecte absolut pels Verds i per ApC» i va assegurar que els quatre partits «comencen de zero». Això sí, va reconèixer que en la campanya només hi ha «dos aspirants possibles a cap de Govern».

sense retrets ni crítiques / El líder de DA va reiterar en diversos moments del dia que la seva campanya no se centraria en generar «retrets ni crispació» cap a la resta de partits. «Jo no estic crispat, no em trobaran en aquest camí», va manifestar. Això sí, Martí va assegurar que no farien «com el PS», que es dedica «a mirar pel retrovisor amb declaracions i crítiques sobre el passat». El candidat a cap de Govern va assegurar que veia al PS «inquiet» perquè «es pensava que guanyaria les eleccions». I de nou va tornar a florir l'optimisme de Martí, després d'exposar que el 3 d'abril, «amb la victòria de Demòcrates per Andorra, guanyarà tot el país».

Finalment, en el discurs per cloure la jornada, Martí va voler fer una menció especial per tots els integrants de DA, «gent de talent de tots els partits que s'han unit per afrontar un moment d'urgència».

la visió territorial / Malgrat que les enquestes d'intenció de vot a nivell parroquial no els és tan favorable, també des de les parròquies va respirar ahir un total clima de confiança. Miquel Aleix, número 1 a Escaldes, va augurar per la seva parròquia un «resultat diferent al de les darreres eleccions» gràcies a que Escaldes «torna a donar exemple, ja que hem unit esforços». La mateixa frase, literal, va repetir-la Daniel Armengol, el seu homòleg a la Massana, el qual va assegurar que les enquestes del CRES, que vaticinen victòria majoritària del PS a la parròquia, «no són fiables» per un tema de representativitat.

Sílvia Riva, a la capital, va voler destacar la imatge de «transversalitat» entre les parròquies que projecta DA, mentre que Carles Ensenyat va plantejar «la rehabilitació del comerç i l'augment de llocs de treball» com les prioritats a Encamp. Segons el número 1 de la parròquia, «podem guanyar la territorial sense cap problema».

Finalment, la número dos a Ordino, Olga Adellach, va confiar que la seva parròquia «sigui decisiva per DA, com ho va ser pel PS fa dos anys». Celine Mandicó, a Canillo, va assegurar que escoltaran als ciutadans i que ja preparen «el porta a porta».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT