PUBLICITAT

Sota «cap circumstància» ApC recolzarà la investidura de Bartumeu

  • Nomen critica que amb l'acord monetari es «regala sobirania» i afirma que no l'aprovaran
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Eusebi Nomen enganxa el seu cartell ahir a Encamp. Foto: TONY LARA

«En cap circumstància» Andorra pel Canvi donarà suport a la investidura de Jaume Bartumeu, candidat socialdemòcrata, com a cap de Govern. Així de contundent i clar es va mostrar el cap de llista de la plataforma, Eusebi Nomen. Ni tan sols ho farà amb l'abstenció, com van fer els tres consellers generals que va obtindre la formació en la darrera legislatura. La justificació esgrimida és que Bartumeu «ha demostrat que és una persona que no sap liderar un govern».

Això, però, no vol dir que es faci extensiu a tots els membres de la candidatura del Partit Socialdemòcrata. «És un altre escenari», va manifestar tot deixant la porta oberta a donar suport a algun altre nom de la llista socialdemòcrata. En relació a l'altre gran grup, Demòcrates per Andorra, Nomen no va voler comprometre el seu suport, i va deixar igualment la porta oberta a facilitar la investidura de Toni Martí com a cap de Govern.

«Regalar sobirania» / De la mateixa manera, Nomen va advertir que, en cas que la seva formació tingui representació al Consell General, «ni signarem ni ratificarem» l'acord monetari amb la Unió Europea tal i com està plantejat en l'actualitat. «Nosaltres no canviem d'opinió», va puntualitzar. El candidat a cap de Govern per ApC va reiterar que «és absurd» aprovar l'acord monetari i que «no pot ser el regalar sobirania legislativa a canvi de res». Així, va criticar com s'havien dut a terme les negociacions amb l'organisme internacional per part del Govern, i va recordar que negociar implica «donar a canvi».

En aquest camp, Nomen va avançar que durant la jornada d'avui presentarà la proposta que fa la plataforma en relació a l'encaix d'Andorra a la UE. Serà la primera de les «solucions» que anirà presentant ApC diàriament, i que «entenem que permetrà l'encaix equilibrat, sense regalar res».

Per Nomen, la postura de la seva formació de no aprovar l'acord monetari l'acabaran compartint els altres grups, quan analitzin amb més profunditat el text. Així va evitar respondre la qüestió de si aquest punt podria suposar un conflicte amb DA.

El candidat va fer aquestes declaracions durant la jornada d'ahir, en la que bona part de la llista d'ApC va recórrer les diferents parròquies enganxant els primers cartells electorals. La primera jornada de la campanya electoral per la candidatura d'ApC va acabar a la plaça Mossèn Guillemó de la capital, on van oferir unes 400 racions de fideuada als ciutadans que s'hi van apropar, segons els càlculs de la pròpia plataforma. Aquest acte de caràcter més popular va servir a ApC per repartir uns davantals en els que consta el títol de la pròpia professió de fe: Refem el pastís. Amb aquesta im atge, la plataforma denuncia que «l'amiguisme, els interessos de partit, la ineficiència o el tràfic d'influències» són alguns dels «ratolins» que s'han menjat els trossos del «pastís» que falten.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT