PUBLICITAT

Els Verds fan èmfasi en proposar altres solucions contra la crisi

  • Lozano demana en el seu discurs «cohesió» entre els ciutadans «per canviar la situació»
I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Lozano (esquerra) es mira el primer cartell en la penjada dels Verds davant l'aplaudiment de la número dos del grup, Escoda, ahir a Escaldes. Foto: TONY LARA

El grup més modest en aquests dies previs als comicis, els Verds d'Andorra, van trobar el punt ideal per fer la presentació de la candidatura que representa clarament la ideologia que defensa: la plaça del Poble de la capital.

La crisi econòmica és la gran preocupació per al moviment que lidera Isabel Lozano i per això la número 1 va fer èmfasi en proposar solucions a aquest problema en el discurs d'obertura. Lozano va demanar «cohesió» entre els ciutadans «per canviar aquesta situació» i sobretot va mostrar un total recolzament a la gent jove: «Molta gent ens ve a demanar feina, sobretot perquè els han acomiadat, i molts són joves que ni estudien ni treballen. Hem arribat a sentir que els joves són uns vagos i nosaltres pensem que se'ls ha de formar. Els que ho haurien d'haver fet durant aquests dos anys no ho han fet», va dir.

D'acord amb l'eix vertebrador del seu programa electoral els Verds compten amb el pressupost més modest de tots els grups, amb 5.000 euros. «Andorra no mereix una despesa electoral en els temps que corren», va justificar Lozano. «En aquests dos anys hem treballat des del carrer però allà no podem canviar les coses, sino al Consell». D'aquí, una de les frases més repetides pels integrants del partit ecologista: «La gent ens diu que tenim raó, ara volem que ens votin». I conseqüentment, l'eslògan amb que volen caracteritzar-se en la campanya: Verds al Consell.

Perquè Lozano va ser realista en el seu discurs i va reconèixer: «Jo no em presento per ser cap del Govern. Ara ens toca escollir un Consell General ,que és el que tria qui ens governarà».

Juntament amb la lluita contra la crisi econòmica, els Verds es mouen en tres eixos més que marquen el seu programa electoral. També busquen la defensa de l'estat del benestar a nivell social, en les relacions laborals, en la funció pública, en la immigració, la sanitat, l'habitatge, l'educació, la cultura i l'esport; pretenen donar un nou impuls en polítiques ambientals proposant sobretot un model nou per incrementar la independència del Principat a nivell energètic i per últim promet un consell general fort, basat principalment en la regeneració política.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT