PUBLICITAT

Air Nostrum es queda sol a Alguaire

  • Spanair descarta substituir la companyia de Ryanair a l'aeroport de Lleida
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Poc més d'un any després de la posada en funcionament de l'aeroport de l'Alguaire, a Lleida, el qual havia de convertir-se en la porta d'entrada aèria a Andorra, només una companyia mantindrà la seva oferta de rutes a la infraestructura. Air Nostrum, línia aèria regional espanyola i subsidiària d'Iberia, assumirà a partir del dia 1 d'abril el vol des de l'Alguaire a Palma de Mallorca. Ho farà després que una altra companyia espanyola, Vueling, anunciés la fi d'aquesta connexió aèria.

A més de Vueling, i pràcticament a la vegada, dues altres aerolínies van anunciar fa prop d'un més la fi de la seva comercialització a l'Alguaire. Ryanair opera des de Lleida a Frankfurt (Hann) i a Milà (Bérgamo). Però l'empresa va anunciar que deixarà d'operar el proper 1 de juny. Finalment, Pyrenair, la companyia encapçalada per Hugo Puigdefàbregas, també va posar punt i final a la seva aventura, tot i tenir un acord amb la Generalitat i amb el propi Govern d'Andorra per gestionar la captació, transport i hotel d'esquiadors vinguts de diferents punts de la Península Ibèrica.

Després de la cancel·lació d'aquestes rutes, estava sobre la taula l'opció que Spanair substituís a Ryanair. Finalment, però, la companyia ha rebutjat la proposta ja que les destinacions no encaixen en la seva comercialització d'operar a aeroports principals.

Davant la situació l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va reivindicar aquest cap de setmana davant el president de la Generalitat, Artur Mas, la importància de l'aeroport de l'Alguaire pel territori, i va demanar al Govern que vegi aquesta estructura com «una infraestructura nacional».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT